Haberler

Bakan Koç Kuşadası'nda

N Koç Kuşadası'nda

N KOÇ KUŞADASI'NDA

- KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ATİLLA KOÇ, KONGRE VADİSİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

(FOTOĞRAFLI)

ZAFER HACISALİHOĞLU

AYDIN (İHA)- İzmir'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, daha sonra Kuşadası'na geçti. Bakan Koç, Kuşadası'nda Kongre Vadisi'nde incelemelerde bulundu, öğle yemeği yedi ve ardından da Kuşadası'ndan ayrıldı.

Bakan Koç'u Kuşadası'nda Aydın Valisi Mustafa Malay ile TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy karşıladı. Türkiye'nin ilk ve tek Kongre Vadisi'ni inşa etmek amacıyla kurulan ancak yönetimde yaşanan sorunlar nedeniyle Kongre Merkezi'nden oluşan ilk bölümünün tamamlanması geciken Komer şirketine sorunların aşılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı da 2 milyon dolarlık hisse senedi alarak ortak olmuştu. Geçen hafta yapılan genel kurulun ardından suların durulduğu Komer şirketinde tüm ağırlık kongre merkezinden oluşan ilk bölümün inşaatına verildi.

İzmir gezisi sırasında inşaat çalışmalarını incelemek için Kuşadası'na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a, KOMER Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından brifing verildi. Tüm sorunların çözüldüğünü ve süratle inşaata devam ettiklerini belirten Başaran Ulusoy, bir yıldan daha az bir sürede ilk bölümü tamamlayarak, Kongre Merkezi'ni hizmete açacaklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise Kongre Vadisi'nin Ege turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Kongre Vadisi'nde yaptığı incelemenin ardından, öğle yemeği yiyen Bakan Koç, Kuşadası'ndan ayrıldı.

PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 250 MİLYON YTL'Yİ AŞIYOR

Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi kısmı 35 milyon YTL'ye mal olacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfitiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon YTL'yi aşıyor.

(ZH-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title