Haberler

Bakan Koç, Kendisine Soru Soran Gazetecileri Kendine Has Uslubuyla Azarladı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Dairesi'nin Onarımı ve Çevre Düzenlenmesi İçin Yapılan Törene Katıldı. Törende Gazetecilerin Sorularını Yanıtlayan Bakan Koç, Atatürk Kültür Merkezi (Akm)'nin Yerine Yeni Bir Kültür Merkezi Yapılmasına İlişkin Bir Soru Üzerine Sinirlendi. Bir Gazetecinin, "Akm'nin Yerine Nasıl Bir Kültür Merkezi Projeniz Var? Kamuoyuda Buna Tepki Gö...

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Dairesi'nin onarımı ve çevre düzenlenmesi için yapılan törene katıldı. Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koç, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nin yerine yeni bir kültür merkezi yapılmasına ilişkin bir soru üzerine sinirlendi. Bir gazetecinin, "AKM'nin yerine nasıl bir kültür merkezi projeniz var? Kamuoyuda buna tepki gösteriyor bunun için yorumunuz nedir" sorusuna tepki gösteren Bakan Koç, bu tartışmaların gereksiz olduğunu söyledi.

"Birşey yaptırmamak isteyen gericilere ayıracak vaktim yok" diyen Koç, AKM'nin yerine yeni ve daha modern bir kültür merkezi yapılacağını söyledi. Yeni yapılacak kültür merkezi projesi için bir yarışma düzenleneceğini söyleyen Atilla Koç, bu yarışmanın yerli ve yabancı mimarlara açık olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Dairesi'nin onarımı ve çevre düzenlenmesi için yapılan töreninde yaptığı konuşmada ise 'Bİr İstanbul aşığı' olduğunu söyleyen Bakan Koç, Başbakan Erdoğan'ın da 'İstanbul aşığı' olduğunu belirterek İstanbul'a hizmet etmenin çok şerefli ve zevkli bir borç olduğunu söyledi.

Konuşmasında, "Biz kalkındıkça neden kalkınamadığımızın muhasebesini yapıyoruz. Değerlerimizin farkına vardıkça neden varamadığımızı düşünüyoruz" diyen Bakan Koç, Türkiye'de bazı şeylerin gerçeğinden saptırıldığını ve iyi niyetle yapılan şeylerin haksız yere eleştirilmesinden şikayet etti.

Koç, "Batılı ülkelerde bir Bakan birşey yaptığı zaman hemen istifa ediyor. Bizde böyle değil. Çünkü herkesin üzerindeki sorumluluk belli değil. Bazıları yetkili ama sorumlu değil" dedi.

"Batılıların yıllarca abarttığı Harem, beş yıldızlı otelin suiti kadar bile değil" diyen Koç, "Üzülerek belirtmeliyimki bazı saraylarımız Avrupa menkul kıymetler borsasında tahvil çıkartılarak borçla yapılmıştır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title