Haberler

Bakan Koç, Emitt'te Van Standını Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Açılışını Yaptığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'nda (Emitt) Yer Alan Van Standını Ziyaret Etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, açılışını yaptığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'nda (EMİTT) yer alan Van standını ziyaret etti.

Türkiye'nin uluslararası alandaki tek turizm fuarı olan EMİTT, 6 ülkenin turizm bakanlarının katılımıyla Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından açıldı. Yaklaşık 22 bin metrekarelik alanda 2 bin firmanın yer aldığı EMIT Fuarı'na Van Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde çok sayıda Vanlı turizmci de katıldı. Fuarını açılışını yapan Bakan Koç, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilgili ve beraberindeki heyetle birlikte Van standını da ziyaret etti. Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, İstanbul Van Vakfı Genel Başkanı Müjdat Çelik, Belediye Kültür Müdürü Sinan Bağlı, Van Kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu tarafından karşılanan Bakan Koç'a 'Bak hele bak' lakaplı Yusuf Konak, Van'la ilgili bilmeceler sordu. Van standında bir süre duran Bakan Koç'a, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz Urartu Gümüş İşletmeciliği tarafından yapılan gümüş bir kolye hediye etti. Yusuf Konak ise, Bakan Koç'a Van turizmine yaptığı katkılardan dolayı Van Kedisi tablosu takdim etti.

Van'ın turizm potansiyelini iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bakan Koç, geçen yıl bir durgunluğun yaşandığı turizmin bu yıl Akdamar Kilisesi'nin açılışıyla birlikte hak ettiği yere geleceğine inandığını söyledi. Bakan Koç, 15 Nisan 2007 tarihinde restorasyonu tamamlanan Akdamar Kilisesi'ni uluslararası bir törenle turizme açmayı planladıklarını ifade etti. Bakan Koç, ardından 2 ay sonra da Mimar Sinan'ın doğudaki tek eseri olan ve restorasyonu tamamlanan Hüsrevpaşa Camii'ni ibadete açmak için Van'a geleceğini belirtti.

Fuarla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ise, Van'ın tanıtımı açısından önemli olan fuarı iyi değerlendirerek ilin tarihini, kültürünü yerli ve yabancı turizmcilere tanıtmaya çalışacaklarını söyledi. Yavuz, "Bir yandan Van'ın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini korunma çalışmaları yapılırken, diğer yandan da bu güzelliklerin tanıtımına büyük önem vermekteyiz. Bu çerçevede düzenli olarak turizm tanıtım fuarlarında Van standı açıyoruz. 2007'nin Ocak ayında TÜRSAB tarafından İstanbul'da düzenlenen Travel Turkey Uluslararası Turizm Fuarı'na katılmıştık. Bu kez yine belediye ve valiliğimiz öncülüğünde turizmcilerle birlikte EMIT Fuarı'na katılıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanımız da standımızı ziyaret etti. Van'ın turizmle ilgili beklentileri yüksektir. Potansiyel noktasında Van, turizmden aldığı paydan daha fazlasını hak etmektedir. Turizm fuarlarına katılarak iyi tanıtımla Van'ı turizmdeki hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum. 2 bin yerli ve yabancı firmanın bu fuara katılmasının bizim için bir şans olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

(ŞA-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title