Haberler

Bakan Koç Düzce'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Turizmde 2007 Yılı Ocak-şubat ve Mart Aylarındaki Rakamların 2005 Yılının Üzerinde Olduğunu Söyleyerek, "Deniz Turizminin Yanında Termal, Kongre ve Kültür Turizminde Büyük Aşamalar Kaydettik" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turizmde 2007 yılı Ocak-Şubat ve Mart aylarındaki rakamların 2005 yılının üzerinde olduğunu söyleyerek, "Deniz turizminin yanında termal, kongre ve kültür turizminde büyük aşamalar kaydettik" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Düzce'nin Cumayeri ilçesinde Turizm Haftası sebebiyle düzenlenen rafting şenliklerine katıldı. 2007 yılı ilk üç ayındaki turizm gelişmelerini değerlendiren Bakan Koç, "Türkiye'ye 2005 yılında yaklaşık 20 milyon turist geldi. 2006 yılında kuş gribi ve bazı terör olaylarından dolayı sıkıntılarımız oldu. Ancak buna rağmen yüzde 5-6 eksiltmeyle sezonu kapattık. Çok büyük bir engelle karşılaşmazsak, 2007 yılında Ocak-Şubat ve Mart aylarının rakamları 2005 yılının

rakamlarının üzerinde. Yüzde 10-15'lik bir artış var. En önemlisi de deniz turizminin yanında termal, kongre ve kültür turizminde büyük aşamalar kaydettik" ifadesinde bulundu.

Söylenecek çok şey olduğunu, ancak dedikoduya ayıracak vakitlerinin bulunmadığını belirten Koç, "Bugün rafting sporuyla rahmetli valimiz Recep Yazıcıoğlu'nu anıyoruz. Ülkenin her tarafında, her türlü turizmin yapılıyor ve bundan hepimiz memnunuz. Bir fazla turist geldiği zaman hoşumuza gidiyor" diye konuştu.

Malatya'da yaşanan olayı da değerlendiren Bakan Koç, "Bu güzel ülkenin güzelliğine dikkat edin. Türkiye'nin Müslümanlaşmasında ve Türkleşmesinde büyük rol oynayan Hacı Bayram Veli hazretlerinin kurduğu caminin ve dergahın kenarında bir muhabbet vardır. Obüs muhabbeti. Bu muhabbet öyle İsevilik, Musevilik gibi tek tanrı inancına sahip değildir. Çok tanrı inancına sahiptir ama Hacı Bayram Veli Hazretleri, kendi dinine ve kendi milletine güvendiği için onu yıkmadan, onun yanında cami ve dergahını kuracak

kadar büyük insandır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bırakın tek tanrılı dinlerden çekinmeyi, çok tanrılı dinlerden bile çekinmemiştir. Çünkü kendi dinimize kendi milletimize güveniyoruz. Bize ne oldu ki tavuk kesmekten bile ürken millet 3 kişiyi boğazlıyor. Bunun izah edilecek tarafı yok. Bu ne milletimize ne de dinimize layık olmayan bir davranıştır. Protesto etmek, lanetlemek yetmez. Hepimiz yaptıklarımıza dikkat edelim. Hatta bu hususta ters laflar edenlere bile dikkat edelim. Her yerde din bahçesi

yapılıyor. Yapılması gerekir. Starzburg'da 72 tane cami var. Eğer Starzburg'ta 72 tane cami varsa Alanya'da 20 bin tane Alman Protestan vatandaşı varsa, orada da yapmak gerekir. Biz gerek dini, gerekse milli açıdan dünyaya açılmaktayız. İstanbul'a giren Fatih, Topkapı Sarayı içindeki kiliseyi kapattı mı ki? Bunu turizm için söylemiyorum, bir Türk bir Müslüman olarak söylüyorum. Düne kadar dine karşı olanlar bugün bizden daha fazla dindar geçinmeye başladı. Kimse Almanya'da bizim insanlarımıza yapılanları hoş

görmüyorsa, Türkiye'de de onlara yapılanları dünyada kimse hoş görmez" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Koç, Dokuzdeğirmen köyünde 12 takımın katıldığı rafting yarışlarının startını verdi. Bakan Koç, Bilecik'e gitmek üzere Düzce'den ayrıldı.

(AY-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title