Haberler

Bakan Koç'a Emekli Öğretmenlerden Tepki

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Pamukkale Gezisi Sırasında, Motorlu Araç Sokulması Yasaklandığı İçin Örenyerine, Yağmur Altında Yürüyerek Çıkmak Zorunda Kalan Bir Grup Emekli Öğretmen Tarafından Protesto Edildi. Kartal Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi Oldukları Öğrenilen ve Pamukkale'yi...

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Pamukkale gezisi sırasında, motorlu araç sokulması yasaklandığı için örenyerine, yağmur altında yürüyerek çıkmak zorunda kalan bir grup emekli öğretmen tarafından protesto edildi. Kartal Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi oldukları öğrenilen ve Pamukkale`yi gezmeye gelen emekli öğretmenler, Bakan Koç`a, ``Bu yapılan insafsızlık. Bu yağmurda bizi nasıl yürütürsünüz? Bakan Bey siz neden yürüyerek değil de otomobille geziyorsunuz?`` diyerek tepki gösterdi.

Bu sabah, Denizli`ye gelen Bakan Koç, Polisevi`nde, Pamukkale`yle ilgili brifing aldıktan sonra inceleme yapmak için Pamukkale`ye geçti. Sağanak yağmur altında Pamukkale gözetleme teraslarına giden Bakan Koç, müzenin bahçesinde sırıl sıklam olmuş bir grup emekli öğretmen tarafından protesto edildi. Öğretmenler, ``Yolu kapatmışsınız. Yağmurda bir kilometre yürüdük. Bu yapılan insafsızlık. Bu yağmurda bizi nasıl yürütürsünüz? Bakan Bey siz neden yürüyerek değil de otomobille geziyorsunuz?`` diye tepki gösterdi.

Bu sözlerin üzerine Denizli Valisi Hasan Canpolat, ``Biz görevli olduğumuz için otomobille geldik. Örenyerlerine otomobille girmek yasal olarak mümkün değil. Buraya özel araçlar alacağız. Araçlar alındığında yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bu araçlarla dolaşabilecek`` yanıtını verdi. Bakan Koç ise öğretmenlere yanıt vermeden travertenleri gözetleme teraslarına gitti.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Pamukkale`de, yağmur altında yaklaşık 20 dakika dolaştıktan sonra Arkeoloji Müzesi`nde açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularına açıklama yapmayacağını söyleyerek yanıt vermeyen Koç, kendisi hakkında yapılan haberlerle ilgili eleştirilerini dile getirdi. Dün Antalya`da kendisiyle görüşen Balili masöz kızlar hakkındaki haberlere de ``Balili kızlar gösteri yapıyor, gazeteler `Bakan Bey, Balili kızları görünce uyandı` diye haber yapıyor. Bravo sana. Elimi sıktılar, ne yapayım, yüzüne bakmayayım mı? Ne diyeyim ben şimdi size? Ben bu haberlere kızmıyorum. Hem siyasetçi kimliğim, hem karakterim gereği bunları hoşgörüyle karşılıyorum. Ama böyle habercilik olmaz`` dedi.

Pamukkale Örenyeri gelirlerinin bakanlığa gönderilmesi, örenyerinde araç girme yasağı, eski valiler hakkında açılan soruşturmalar konusunda basın mensuplarının ısrarı üzerine konuşan Bakan Koç şunları söyledi:

``Ben ne yaptıysam hukuka uygun yaptım. Pamukkale`ye kaç para gelir gelmiş, ne yapılmış, ne kadar harcanmış, bunun bir analizini yapın. Veriliş tarihinden bu güne hukuki miymiş, değil miymiş? Yok Denizli`nin hakkı yenmiş, yok bilmem Denizli`ye haksızlık yapılmış. Pamukkale`de 1989 yılından beri örenyeri gelirleri hukuk dışı olarak verildi. Bir valinin başını yemişiz. Ben söyledim o da yanlış anlaşıldı. Biz de merkez valiliği yaptık. Merkez valiliğine atanırsınız, daha sonra başka ile vali olursunuz. Arkadaşlar, ben efe adamım. Kimseye pabuç bırakmam. Hukuki olarak yaptığım her şeyin arkasındayım.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title