Haberler

Bakan Kılıç: "Milli Takımda Bayrağımızın Altında Birleşelim"

- Bakan Kılıç: "Milli takımda bayrağımızın altında birleşelim"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç :

"Süper Kupa Finali'nin Samsun'da oynanmasında fiziki bir engel yok"

"Güneydoğu ve Doğu'da spor organizasyonları yapılacak"

"Sporcu Köyü ilk kez Samsun'da yapılacak"

"Stadı daha erken bitirebilirdik, bu noktada gerçekten çok üzgünüm"

SAMSUN - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Milli takımda bayrağımızın altında birleşelim" çağrısında bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı ve Samsun İnsani Yarım Hareketi, AK Parti Genel Merkezi tarafından 81 ilde organize edilen dul ve yetimler iftarını Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay'ın da katıldığı iftar programında, Bakan Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.

"Milli takımda bayrağımızın altında birleşelim"

Milli takıma son zamanda yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İnşallah iyi bir sonuçla ülkemize dönecekler. Şu an birliğin ve beraberliğin olması gereken dönemdeyiz. Herkes kendi şahsi anlamdaki konuları ile değil, birliğimiz ve beraberliğimiz için bayrağımızın altında birleştiğimiz noktalarda, özellikle yarınki maçta milli takımı destekler. İnşallah milli takımımızın yarınki maçta iyi bir sonuç alıp ülkemize dönmesini temelli ediyoruz. Biz oyuncularımıza ve teknik heyetimize başarılar diliyoruz. İnşallah başarılı bir şekilde yurda dönerler" dedi.

"Süper Kupa Finali'nin Samsun'da oynanmasında fiziki bir engel yok"

Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanacak Süper Kupa Finali'nin Samsun'da yapılabileceği konusu hakkında konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Süper Kupa maçlarının nerede oynanacağına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu. Ancak Samsun'dan bu yönde bir talebin olması durumunda bunu TFF'ye iletiriz. Biliyorsunuz bu Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım ile Süper Lig'de şampiyon takım arasında oynanan bir maç. Bunun tabii ki Samsun'dan talep gelmesi durumunda federasyona iletir ve takibini yaparız. Zannedersem fiziki olarak bunun önünde bir engel yok. Ama federasyonu böyle bir karar verirse Samsun'da en iyi şekilde ev sahipliğini yapacaktır" diye konuştu.

"Güneydoğu ve Doğu'da spor organizasyonları yapılacak"

Terörle mücadele yapılan Doğu ve Güneydoğu illerinde de organizasyonlar yapacaklarının altını Çizen Akif Çağatay Kılıç, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde özellikle belli illerimizde yakın zamanda teröre karşı yaptığımız çok ciddi mücadelenin sonucu olarak, orada terör örgütünün vatandaşlarımız üzerindeki baskısı bitmiş vaziyette. Ama oradaki genç kardeşlerimizin, çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın spora çok yakın ilgisi var. Özellikle atletizmin birçok branşı ile ilgili çok ciddi bir ilgi var. Bireysel sporlara ilgi var. Takım sporlarında basketbol, futbol ve voleybola karşı ciddi bir ilgi var. Ama yeni yeni Türkiye'in gündemine giren farklı branşların da ciddi ilgi gördüğünü görüyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinde yapacağımız gençlik kamplarımız var. Geçen yıl 70 bin kardeşimiz kamplara katılmıştı, bu sene 70 bini aşmak hedefindeyiz. Bununla beraber Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde çeşitli turnuvalar yapacağız. Bu turnuvalarla beraber çeşitli müsabakaların ve bireysel sporlardaki bir takım müsabakaların o bölgelerde yapılmasıyla ilgili olarak çalışmayı başlattık. Burada özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın pozitif ve olumlu bir gündemle gündelik hayatlarını sürdürmeleri için bu nokta sporun çok doğru ve çok iyi bir araç olduğunu düşündük" şeklinde konuştu.

"Sporcu Köyü ilk kez Samsun'da yapılacak"

Dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez Sporcu Köyü olacağını açıklayan Çağatay Kılıç, "Sporcu köyü için Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun alt yapısının kullanacağına dikkati çeken Bakan Kılıç, "Samsunlu vatandaşlarımızdan olimpiyat maskotumuzun ismi ile alakalı kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. İnternet üzerinden maskotumuzun ismi konusunda bir yarışma yaptık. Bu yarışmada maskotumuzun ismi belirlenecek. Ben kararı Samsunlu hemşerilerimize bırakmış durumdayım. Maskotumuzun ismi belli olduktan sonra Samsun sokaklarında ve ülkemizin farklı ve önemli yerlerinde maskotumuzu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Stadı daha erken bitirebilirdik, bu noktada gerçekten çok üzgünüm"

Stadyum inşaatında müteahhidin kendilerinin hızına yetişemediğinden yakınan Kılıç, şunları söyledi:

"Stadyumu tabii ki amacımız daha erken açmaktı. Bu konuda maalesef bizim hızımıza yetişemeyen bir müteahhitte düştük. Ben bunu daha öncede dile getirdim. Çünkü 'marifet nasıl iltifata tabi' ise eksik yapılan konularda artık bazı şeylerin söylemenin zamanıdır. Çünkü biz sorumluluk taşıyoruz. Her gün ve her saat altında bu işi bitirmek için yoğun bir mesai harcayan bir ekip arkadaşlarım var. Artık sona geldik ama çok yordu bizi. Ben bu noktada gerçekten üzüntülüyüm, çünkü çok daha erken halledebileceğimiz bu işi geç bitirdik. Ama güzel bir sözümüz var. 'Geç olsun ama güç olmasın' tam olsun anlamında da Samsun stadyumu gerçekten sayılı stadyumlar arasındadır. Türkiye'deki en iyi zemine sahip."

İftarda bir teşekkür konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel de, "Ramazan ayında sizlerle beraber olmayı alışkanlık haline getirdik. Sizinle beraber olmanın verdiği hazla beraber önümüzdeki Ramazan'a kadar büyük bir feyizle devam edeceğiz. Bundan sonra nice güzel Ramazan ve iftarlar da görüşmek üzere" dedi.

Programa ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç Ak Parti Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title