Haberler

Bakan Kılıç: Bereketli Olması Anlamında Hayırlı Olsun (3)

BAKAN KILIÇ'TAN ALMANYA'YA TEPKİ

Bakan Kılıç, Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü'ndeki Sezai Karakoç Konferans Salonu'nda Ak Parti Gençlik Kolları'nın düzenlediği 'Genç Kürsü' programına katıldı. Türk bakanların Almanya'daki toplantılarına izin verilmemesini eleştiren Bakan Kılıç şöyle konuştu:

"Öncelikle bu bir demokrasi ayıbıdır. Bu bir özgürlükler ayıbıdır ve kendi değerlerinde iddia ettikleri tüm değerlerle çelişmektedir. İnsan hakkı ihlalidir. Çünkü fikrinizi açıklama konusunda size açık olan bir yerde 'bunu açıklayamazsınız' deniyor. Bu demokratik olmayan, insan hakkı ihlali olan yaklaşımdan dönün. Hollanda Başbakanı demiş ki; Kamusal alanda seçim veya halk oylaması propagandası yapmak doğru değil. Biz Türkiye'de bu 'kamusal alan' konusunu çok yıllar tartıştık. Bu kamusal alan arkasına sığınarak çok hak ihlalleri yapıldı maalesef Türkiye'de. Suni gündemler ortaya atılarak gençlerimizin arasında okuma hakkı elinden alınan genç kardeşlerimiz oldu. Artık bu sorun yok. Tüm gençlerimiz fikir vicdan ve din özgürlüğü çerçevesinde istedikleri gibi üniversitelerini okuyorlar. Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkanlar, gelsinler bu salonu görsünler. Sayın Deniz Baykal'a farklı bir fikri dile getirmesi için salon veriyorsunuz. Doğrusu o. Biz farklı bir noktadaki düşünceyi dile getiriyoruz diye mi salon vermiyorsunuz? Kusura bakmayın bu tutmaz. Böyle bir şey olamaz. Bir an önce Avrupa'daki tüm siyasilerin ve siyasetçilerin bu ırkçılık ve ayrımcılık yaklaşımlarına karşı kendilerine çeki düzen vermelerini tavsiye ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Almanya Farabi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title