Haberler

Bakan Kazak: "Taşar'ın Hayatını Kaybettiği Kazada Yol Kusuru Yok"

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Önceki Gün Afyonkarahisar'da Trafik Kazası Geçiren Eski Bakanlardan Mustafa Taşar'ın Yüzde 100 Sürücü Hatasından Dolayı Yaşamını Yitirdiğini Söyledi.

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Faruk Özak, önceki gün Afyonkarahisar'da trafik kazası geçiren eski bakanlardan Mustafa Taşar'ın yüzde 100 sürücü hatasından dolayı yaşamını yitirdiğini söyledi.

Trabzon'da geçen yılın değerlendirilmesi için yapılan toplantıya katılan Bakan Özak, kentte birçok alanda atılımlar olduğunu anlattı. Özak, ''Trabzon artık şehre sığmıyor. Sahil yolu sayesinde ulaşım hayli hızlandı. Kent, doğuya doğru gelişiyor. Tersane, eğitim hastanesi, Dünya Ticaret Merkezi ve Adliye Sarayı, hepsi doğuda inşa edildi ve ediliyor. Ayrıca TOKİ'nin 250 trilyonu (250 milyon YTL) geçen hizmeti var. Atasu Barajı ve doğalgaz projesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon bir büyük şehir havasında. Katı atık sorununu halletmek üzereyiz. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Diş Fakültesi yapacağız. Böylelikle Trabzon diş konusunda bölgenin merkezi olacak. Sahil yolumuzu 2007 yılı içinde başbakanımızla birlikte Samsun'dan Sarp'a kadar açacağız. Şu an 113 kilometre tamamlanmamış yolumuz kaldı'' dedi.

Konuşmasının sonraki bölümünde Karayolları ile ilgili haberlere dikkat çeken Faruk Özak, terör ve trafik kazalarından siyaset yapmanın etik olmadığını belirterek, şunları söyledi:''Gazetelerde 'duble yollar arttı ancak kazalar azalmadı' haberler var. Bunlar doğru değil. Kazalar azaldı. Zaten trafik kazalarının yüzde 90'ı sürücü hatalarından meydana geliyor. Kalanlar da bir takım hatalardan. Rahmetli Mustafa Taşar'ın ölümü hepimizi üzdü. Diğer milletvekili arkadaşımız için de aynı düşüncedeyim. Bu tip kazalardan sonra 'sen hatalıydım, ben hatalıydım' tartışmasına girmek bize yakışmaz. Ama şunu belirteyim: Yüzde 100 hatalı. Çok bilgisizlik var. Beton asfaltta mıcır olduğunu iddia etmek son derece bilgisizlik örneği. Sorsalar biz kendilerine gereken bilgiyi veririz. Medyadan bu tip eleştiriler almak çok yersiz. 'Biz haklıydık, Mustafa bey haksızdı' demek yanlış. Biz hatamızı kabul ederiz. 'Duble yol oldu da trafik kazası azalmadı' demek yanlış. Mutlaka azaldı. Çünkü yollar ayrıldı. Kafa kafaya çarpışmak imkansız gibi. Jandarma ve polis raporları elimizde. Ortada şu gerçek var ki bizim hükümetimiz, yani 2002 öncesi 3 bin 859 kilometre duble yol yapılmış. Biz 4 yılda 6 bin 500'ü aştık. İmkanları kullanarak güvenilir, konforlu yollar yapmaya çalışıyoruz.''

Nuri BEKAR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title