Haberler

Bakan Kaya, "Şimdi Yürüyenler 15 Temmuz'da Havaalanından Koşa Koşa Kaçmışlardır"

Bakan Kaya, "Şimdi yürüyenler 15 Temmuz'da havaalanından koşa koşa kaçmışlardır"İSTANBUL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.

Bakan Kaya, "Şimdi yürüyenler 15 Temmuz'da havaalanından koşa koşa kaçmışlardır"

İSTANBUL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara'dan İstanbul'a yürüyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi yürüyenler 15 Temmuz'da milletin üzerinden tanklar geçerken darbecilerle pazarlık yapıp hava alanından koşa koşa kaçmışlardır"dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu tarafından Topkapı Anıtmezar Külliyesi içerisinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Demokrasi şehitlerimizi Adnan Menderes ve arkadaşlarını bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum diyerek sözlerine başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, " Rahmetli Menderes ve ailesinin günümüze ulaşan sayısız ve kıymetli miraslarından birinin de Adnan Menderes Federasyonu olduğunu biliyor ve başkana bu çatı altında Menderesi anlama ve anlatma çabasına katkıda bulunan tüm üyelere şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğiniz kongrenizinde hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Demokrasi kahramanlarımızın milletin adamlarının emanetlerine sahip çıkmaya ve bayrağı daha ileriye taşımaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Kaya, " 16 Nisan referandumu ile kabul edilen Anayasa değişiklikleri sonrasında 21 Mayıs'ta üçüncü olağanüstü kongremizi gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni atılım dönemi için hep birlikte kolları sıvadık. Rahmetli Menderes, Özal ve Erbakan gibi bu milletin bağrından çıkmış demokrasi kahramanlarımızın milletin adamlarının emanetlerine sahip çıkmaya ve onlardan aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımaya devam ediyoruz. Adnan Menderes ve arkadaşları hiç şüphesiz milletimizin zihninde ve gönlünde silinmez demokrasi kahramanlarıdır. Türkiye'yi seven ve bu ülkeye ve değerlerine inanan herkes için Adnan Menderes ortak paydadır" açıklamasında bulundu.

"Bu davaya gönül vermeyenler hep kaybetti, kaybetmeye devam edecek"

Türkiye'de vesayete karşı mücadele eden demokrasiye ve millet iradesine esas alan her yönetime karşı maalesef bir takım çevreler hep aynı oyunu oynadılar ve oynamaya da devam edildiğini ifade eden Bakan Kaya, " Menderesi darağacına götürdüler. Rahmetli Özal'a diktatör dediler, tek adam dediler, suikastlar düzenlediler. Ama o da Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka alacak güç yoktur diyerek bu oyunlara karşı durdu. Rahmetli Erbakana'a da türlü türlü oyunlar oynadılar. Cumhurbaşkanımızı da ders kitaplarında yer alan bir şiiri okuduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken hapse attılar. Zannettiler ki Menderesi asarak, Özal'ı ve Erbakan'ı bitirerek, Recep Tayyip Erdoğan'ı hapse atarak milletin sesini bastırabilecekler. Ama başaramadılar. Çünkü bu dava öyle hapishanelere sığacak, sürgünlerde solacak, darağacında son bulacak türden bir dava değildir. Bu dava bir millet davasıdır. Bu dava bir millet sevdasıdır. Bu davayı anlamayanlar, bu davaya gönül vermeyenler bugüne kadar hep kaybettiler ve bundan sonra da kaybetmeye devam edecekler" şeklinde konuştu.

"Şimdi yürüyenler, 15 Temmuz'da koşa koşa kaçmışlardır"

Bakan Kaya, "Şimdilerde kaybedenler kulübünün değişmez üyeleri bu sefer kendilerini yollara vurdular. Milletin uğradığı adaletsizliklere hep sessiz kalanlar, şimdi bu ülkenin milli güvenliğine kast edenlere karşı verilen hukuk mücadelesini baltalamaya çalışıyorlar. Bugün 'Adalet' pankartları ile yürüyüşe çıkanlar, dün adalet uğruna verdikleri mücadele sebebiyle Adnan Menderes ve arkadaşları asıldıkların da ne yapıyorlardı. Yollar elbette yürümekle aşılmaz. Ama şimdi yürüyenler 15 Temmuz'da milletin üzerinden tanklar geçerken darbecilerle pazarlık yapıp hava alanından koşa koşa kaçmışlardır. Adalet pankartları yazarak değil, zihinlere ve yüreklere kazınarak ona inanarak savunulur" dedi.

AK Parti olarak, hükümet olarak 15 yıldır bu samimiyet ve anlayışla adalet ve kalkınma yolculuğumuzu sürdürdüğümüzü kaydeden Bakan Kaya, "Çeşitli komplo ve tuzaklar ile millet iradesine kast eden odaklar, AK Partiye, Sayın Cumhurbaşkanımıza defalarca saldırdılar. Kapatma davası açtılar. Siyasi yasak istediler. 411 el kaosa kalktı diyerek özgürlüklerin önüne engel koymaya çalıştılar. 367 garabetini bu ülkeye yaşattılar. Bu planların en kanlısını ve en çirkinini 15 Temmuz'da asker kıyafeti giymiş, gözü dönmüş, eli kanlı teröristler tarafından devreye soktular" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ADFED Başkanı Fatih Kavaloğlu ve beraberindekiler merhum Başbakan Adnan Menderes'in kabrinde dua ettikten sonra oradan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatma Betül Sayan Kaya Necmettin Erbakan Adnan Menderes İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title