Haberler

Bakan Kasapoğlu, 2019 Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmelerinde Sunum Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Gençlik merkezlerimizde Kasım 2018 itibarıyla toplam 2 milyon 11 bin 717 kayıtlı üye gencimiz bulunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gençlik merkezlerimizde Kasım 2018 itibarıyla toplam 2 milyon 11 bin 717 kayıtlı üye gencimiz bulunuyor. Ayrıca bu merkezlerimizde halen 382'si kadın ve 371'i erkek olmak üzere 753 gençlik lideri görev yapıyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2019 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerine katıldı ve milletvekillerine sunum yaptı.

Kasapoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapmadan önce HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan söz aldı. Paylan, Sayıştay üyesinin kendilerinin Sayıştay raporlarının görüştüğü anda görevden alınmasını eleştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'i Garo Paylan'ı susturduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Bakan Kasapoğlu, gençlerin mutluluğunu temin etmek ve ülkelerine bağlılıklarını güçlü tutmak üzere Bakanlık olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirterek, "Bu çerçevede, Bakanlığımızın yürütmeyi planladığı proje ve faaliyetler için 2019 yılında ihtiyaç duyduğu bütçe büyüklükleri bütçe teklifinde şu şekilde öngörülmüştür: 212 milyon 457 bin TL'si personel ve SGK giderleri, 169 milyon 436 bin TL'si mal ve hizmet alım giderleri, 7 milyar 982 milyon 587 bin TL'si cari transfer harcamaları, 1 milyar 370 milyon 201 bin TL'si yatırım giderleri, 6 milyar 740 milyon TL'si ise yükseköğrenim öğrencilerine kredi ödemeleri olmak üzere toplam 16 milyar 474 milyon 681 bin TL'dir" ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezleri hakkında bilgi veren Kasapoğlu, "Gençlik merkezlerimizde Kasım 2018 itibarıyla toplam 2 milyon 11 bin 717 kayıtlı üye gencimiz bulunuyor. Ayrıca bu merkezlerimizde halen 382'si kadın ve 371'i erkek olmak üzere 753 gençlik lideri görev yapıyor. Ayrıca, ortaokul, lise ve üniversite eğitimi veren okullarda bir kız bir erkek öğrenci olmak üzere 20 bin 340 okul temsilcimiz bulunuyor. Gençlik merkezleri bünyesinde yürütülen akademi faaliyetlerinde; gençlerimize çeşitli konularda hem teorik hem de gündelik hayat pratiğine yönelik işlevsel bir eğitim programı sunuluyor. Bu kapsamda; Sosyal Bilimler Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Değerler Atölyesi, Dil Eğitimleri Atölyesi, Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyesi, Güzel Sanatlar Atölyesi olmak üzere 8 başlıktan oluşan programlarda gençlerimizle bir araya geliyoruz" dedi.

Gençlik Projeleri Destek Programı ile gerçek ve tüzel kişilere, gençlik gruplarına, gençlik topluluklarına hayatın her alanına yönelik proje desteği verildiğini kaydeden Kasapoğlu, "Projeler, eğitimden sanata, spordan inovasyona, gönüllülükten bağımlılıkla mücadeleye oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Amacımız donanımlı, eğitimli, özgüvenli ve uluslararası alanda rekabet edebilir bir gençlik yetiştirmek. Elektronik ortamda 'Gençlik ve Spor Veri Tabanı' kurulması için detaylı fizibilite çalışmalarını bitirdik, veritabanının temellerini attık. Bakanlığımız birimlerinin etkili gençlik politikaları oluşturabilmeleri, ihtiyaca yönelik proje geliştirebilmeleri ve hizmet kalitesini arttırabilmeleri için bu birikim bize yol gösterici olacak. Hedef kitlesi gençler olan her türlü planlamada bu veri tabanı, mümkün olan en geniş gerçek ve güncel verilere eş zamanlı olarak ulaşmamıza imkan sağlayacak" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Kasapoğlu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title