Haberler

Bakan Işık Malatya'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Bir dizi temas ve açılış için geldiği Malatya'da Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret eden Bakan Fikri Işık, burada yaptığı açıklamada sanayinin Türkiye'nin tamamına yayılmasını arzuladıklarını ifade ederek, "Sadece Batı'da sıkışmış bir sanayi istemiyoruz, özellikle Türkiye'nin doğusunda sanayinin çok fazla gelişmesi lazım, burada da potansiyeli en güçlü şehir hiç kuşkusuz Malatya. İnşallah bizde Malatya'nın bu potansiyeline ve arzusuna bakanlık ve hükümet olarak cevap vereceğiz" diye konuştu.

Bakan Fikri Işık'a Valilik ziyaretinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı eşlik etti.

Malatya'nın hem sanayide hem de girişimcilikte önemli bir şehir olduğunu dile getiren Işık, "Malatya ülkenin en müteşebbis insanlarının yetiştiği bir şehir dolayısıyla benim bakanlığım açısından da çok önemli bir şehir. Yetiştirdiği müteşebbisler Türkiye çapında hatta dünya çapında iş yapan insanları var. Oluşturduğu markalar artık Türkiye markaları olmaktan çıktı, şu anda birçok firmamız aynı zamanda dünya markaları üretmeye başladı. Malatya'nın gerçekten böyle bir bereketli toprağı var, bu şehre biz daha fazla ne yapabiliriz noktasında bu gün çok önemli bir çalışma yürüteceğiz. Şehirde çok büyük bir üretim arzusu var, şehrin şu anda sanayisi adeta kabına sığmıyor. Bu talepleri birlikte gözden geçireceğiz ve özelikle kentimizin idarecilerinden, Milletvekillerinden ve sanayicilerimizden bu talepleri aldıktan sonra Malatya için en güzeli ve en uygununu yapmaya gayret göstereceğiz, bu açıdan bugünkü temaslarımız bende çok önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya'ya trambüs açılış için geldiğini hatırlatan Bakan Işık trambüsü çok beğendiğini belirterek, "Büyükşehir belediyemizi açısından ve yerli üretimin desteklenmesi açısından son derce önem verdiğimiz bir projenin Malatya'da hayata geçirilmiş olması bizi çok sevindirdi. Yerli üretime Malatya'nın verdiği katkıyı biz gerçekten çok önemsiyoruz, bu noktada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize, valimize ve diğer tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Sanayinin Türkiye'nin tamamına yayılmasını arzuladıklarını ifade eden Bakan Fikri Işık, "Sadece Batı'da sıkışmış bir sanayi istemiyoruz, özellikle Türkiye'nin Doğusunda sanayinin çok fazla gelişmesi lazım, burada da potansiyeli en güçlü şehir hiç kuşkusuz Malatya. İnşallah bizde Malatya'nın bu potansiyeline ve arzusuna bakanlık ve hükümet olarak cevap vereceğiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Kamçı Fikri Işık Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title