Haberler

Bakan Işık: Gemiyi İki Kaptan Batırır

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin terör örgütleriyle yurt içi ve dışında mücadele ettiğini hatırlatırken, "Bu mücadeleleri sürdürürken Türkiye'nin karar alma süreçlerini hızlandırması lazım. Gemiyi iki kaptan batırır. Hedefimiz; Türkiye'de bu çift başlılığı ortadan kaldırmak, karar alma süreçlerini kısaltmak, Türkiye'nin çağın gerektirdiği dinamizmi yakalanması için çok daha tıkır tıkır işleyen bir sisteme kavuşmasını sağlamak" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çayırova OSB Köprülü Kavşağı'nın tanıtımına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. TEM'den gelen ve çıkış yapan araçların organize sanayi bölgelerine ve Çayırova Şekerpınar Mahallesi'ne bağlantısını sağlayacak köprülü kavşak 20 milyon 820 bin TL'ye ihale edilirken, 1.5 yılda tamamlandı. Düzenlenen törende konuşan Bakan Fikri Işık terör örgütleriyle sürdürülen mücadeleye değinerek, şöyle dedi:

"Şu anda Fırat Kalkanı Harekatı'nı yürütüyoruz. Türkiye bölgesindeki gelişmeleri anında tepki verip gereken müdahaleleri yapmadığı dönemde bunun ne kadar ağır bir faturayı bizim önümüze koyduğunu hepimiz biliyoruz. Evet 'Bana yönelik terör tehdidini sınırları içinde değil, terörün kaynağında başını ezerim ve o terör tehdidini kaynağında bertaraf ederim' anlayışı Türkiye'nin bu noktada sonuç getiren adımlarını beraberinde getirir. Bugün artık DEAŞ gibi cani bir terör örgütüne Türkiye'nin içinde değil, sadece Suriye'de de ve başka yerlerde de Türkiye olarak mücadele ediyoruz. Bu mücadeleye devam edeceğiz. PKK terör örgütü ile sadece Türkiye içinde değil, Türkiye'nin dışında da amansız bir mücadele sürdürüyoruz. FETÖ ile sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde amansız bir mücadele sürdürüyoruz."

"HEDEFİMİZ; ÇİFT BAŞLILIĞI ORTADAN KALDIRMAK"

Bakan Işık, gemiyi iki kaptanın batıracağını ifade ederken bu mücadeleleri sürdürürken Türkiye'nin karar alma süreçlerini hızlandırması gerektiğini söyledi. Bakan Fikri Işık, "Gemiyi iki kaptan batırır. Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçilince yönetim de iki başlılık oluştu. Bir tarafta halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı, bir tarafta parlamenter sistemle güçlü olan Başbakan. Şimdi inşallah referandumda bu çift başlılığı ortadan kaldırmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Halkımızın onayına sunuyoruz. Yakında referandum tarihi açıklanacak. İnşallah Nisan ayının ilk yarısında referanduma gitmiş olacağız. Hedefimiz Türkiye'de bu çift başlılığı ortadan kaldırmak, karar alma süreçlerini kısaltmak, Türkiye'nin çağın gerektirdiği dinamizmi yakalanması için çok daha tıkır tıkır işleyen bir sisteme kavuşmasını sağlamak" diye konuştu.

Bakan Işık, Türkiye'nin 1923'te rejimini belirlediğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birileri bunu rejim değişikliği diye yorumlasa da bunun rejim değişikliğiyle uzaktan yakından alakası olmadığını bilmenizi isteriz. Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında kuruldu ve Türkiye rejimini belirledi. 1923 yılında, sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye'de rejim tartışması bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bunun dışında hiçbir tanımlamayı kabul etmiyoruz. Ama Türkiye'nin yönetim sisteminin değişikliğini de Türkiye için bir zaruret olarak görüyoruz. Daha hızlı karar alan, daha etkili uygulayan ve aldığı kararlardan dolayı halkına hesap veren bir yönetim sistemini bir yürütme organını oluşturmak artık bugünkü Türkiye açısından ve bölgemiz açısından zorunluluk haline geldi. İnşallah bunları da yapacağız. Yapacak daha çok işimiz var. Türkiye çok önemli başarıları elde etti ama almamız gereken epey mesafe var. İşte bu mesafeleri almak için birliğimizi beraberliğimizi arttırmak durumundayız. İşbirliğimizi arttırmak durumundayız."

- Gebzekocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title