Haberler

Bakan Işık: Bu Millet Şimdiye Kadar Diz Çökmedi Bundan Sonra da Diz Çökmeyecek

Kocaeli Valiliği'nin şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftara katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Terör örgütlerini maşa olarak kullanan güç odakları bilsinlerki; bu millet şimdiye kadar diz çökmedi, bundan sonra da diz çökmeyecek" dedi.

Kocaeli Valiliği'nin şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftara katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Terör örgütlerini maşa olarak kullanan güç odakları bilsinlerki; bu millet şimdiye kadar diz çökmedi, bundan sonra da diz çökmeyecek" dedi.

Kocaeli Valiliği, Başiskele İlçesi'nde bulunan The Ness Otel'de şehit yakınları ve gaziler için iftar düzenledi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehit yakınları ve gaziler ifatara katıldı. Bakan Fikri Işık burada yaptığı konuşmada, "Vatanımızın ve milletimizin bekası için gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için çarpışırken gazi olan tüm merhum gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Anadolu'ya ayak basıldığından itibaren şehit verildiğini ve şehit verilmeye de devam edildiğini söyleyen Bakan Işık, "Bu toprakların kolay vatan olmadığının bilincindeyiz. Anadolu'ya ayak bastığımız andan itibaren bu toprakların bize vatan olması için şehit vermeye başladık ve şehit vermeye devam ediyoruz. Maşalar değişiyor, aktörler değişiyor ama burada vatanımızda yaşamak için verdiğimiz mücadelemiz değişmiyor. Bu noktada toprağa verdiğimiz her şehidimiz, bu vatana bu milletin vurduğu mühürdür. Allah şehitlerimize layık olmayı hepimize nasip eylesin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi nail eylesin. Milletimizin arasına nifak sokmaya çalışanlarada fırsat vermesin" diye konuştu.

Terörle şu anda çok yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Bölgemizde meydana gelen olayları fırsat bilip Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktüreceklerini zannedenler, 24 Temmuz'da başlayan operasyonlarla hak ettikleri cevaplarını alıyorlar. 500'ün üzerinde şehidimiz var 24 Temuzdan sonra. Fakat şunu bilmenizi isterim ki; terör örgütü bugüne kadar aldığı en ağır mağduriyeti almıştır. 7 bin 600'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Bakan Işk hiçbir şehidin kanının yerde kalmayacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerek polisimiz, gerek jandarmamız, gerek askerimiz, gerekse köy korucularımız tam bir uyum içersinde terörle mücadeleyi sürdürmektedir. Bu mücadele hiçbir şekilde taviz verilmeden Allah'ın izniyle sürdürülecektir. Ta ki; şehirleri provoke eden terör örgütü kalmayıncaya kadar, terör örgütü bütün silahlarını gömüp üzerine beton atıp yurtdışına çıkıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Bu konuda hiç kimsenin tereddütü olmasın. Hiçbir şehitimizin kanı yerde kalmayacak ve kalmıyor şu anda. İnşallah bu mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör örgütlerini maşa olarak kullanan güç odakları bilsinler ki; bu millet şimdiye kadar diz çökmedi bundan sonra da diz çökmeyecek"

- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Politika Güncel Haberler

title