Haberler

Bakan Hüseyin Çelik, Çin'de İlkokul ve Meslek Okullarını İnceledi

Asya Eğitim Forumu Yıllık Konferansına Katılmak Üzere Çin'e Gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bu Sabah Başkent Pekin'de Beraberindeki Türk Heyetiyle Birlikte İngilizce Eğitim Verilen Bir İlkokul ile Meslek Okulunu Ziyaret Etti.

Asya Eğitim Forumu yıllık konferansına katılmak üzere Çin`e gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bu sabah başkent Pekin`de beraberindeki Türk heyetiyle birlikte İngilizce eğitim verilen bir ilkokul ile meslek okulunu ziyaret etti.

Asya Eğitim Forumu kapsamında dün Çin`e gelen Bakan Çelik, Pekin`de silikon vadisi olarak kurulan Haidien bölgesindeki Congguansun 3 Numaralı İlkokulu`nu diğer ülkelerden gelen yetkililerle birlikte gezdi. Derslikleri gezen Bakan Çelik`e okulun öğrencisi bir kız çocuğu İngilizce rehberlik yaptı. Çin yazısı, Çin sulu boya resmi ve maket yapımı gibi faaliyetlerin yapıldığı sınıfları gezen Çelik, öğrencilerle İngilizce sohbet etti. Heyet haftada 3 saat İngilizce dersi verilen okulda okuyan 6 bin öğrenci ile ilgili bir sunumu da izledi. Bu arada dünyanın ünlü anıtlarının resmedildiği okulun duvarlarında Ayasofya Camii`nin de resminin bulunması dikkat çekti.

Daha sonra bir meslek okulunu da ziyaret eden Çelik, bazı ülkelere yönelik olarak başlatmak istedikleri yüksek lisans ve doktora öğrencilerine karşılıklı burs verilmesiyle ilgili projenin Çin`i de kapsadığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title