Haberler

Bakan Gürcan: Şiddetle İlgili Mücadelemiz Devam Edecek (3)

Bakan GÜRCAN'DAN, DANIŞMANINA MİKROFON TEPKİSİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, 37 çocuğun kaldığı Eskişehir Erkek Çocuk Evleri Sitesi idari binasının açılış törenine katıldı. Gürcan kürsüde konuşurken basın mensuplarının isteği üzerine yanına gelip mikrofonu düzeltmek isteyen danışmanına "Ne yapacaksan yap, çabuk. Bunu baştan ayarlayacaksın" diye konuştu ve ardından gülerek de "Konsantrasyonumu bozdun Sevda" dedi.

Bakan Gürcan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen ve geçen 18 Ekim'de Eskişehir'de toprağa verilen Jandarma Astsubay Üstçavuş'un Çankaya Mahallesi'nde oturan babası Yakup Topsakaloğlu ile annesi Vasfiye Topsakaloğlu'nu evlerinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi.  'OY KULLANMAMAK İRADENİN ÇALINMASINA GÖZ YUMMAKTIR'

Bakan Ayşen Gürcan son olarak Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda Türkiye Gençlik Vakfı'nın düzenlediği 'Güçlü Gençlik Güçlü Toplum' toplantısına yaklaşık 1 saatlik gecikmeyle katıldı. Kuran okunarak başlayan toplantıda konuşan Bakan Gürcan, gençlerin Türkiye'yi bombalar, ölümlerle korkutup, sindirmek ve medeniyet yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin karşısında en büyük güvence olduğunu söyledi. Gençlerin seçimlerde sandığa gitmesini isteyen Gürcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim medeniyetimizde Erkeklerle Kadınlar arasında, kız çocukları ile erkek çocuklara arasında ayrımcılık olmaz. Cinsiyet ayrımcığını ırk ayrımcılığı gibi cahiliyenin en kötü alışkanlığı olarak ilan eden bir peygamberin ümmetiyiz. Demokrasi sadece sandık değildir. Ama demokrasi sandıkta başlar. Sandığa sahip çıkmak, milli iradeye sahip çıkmaktır. Oy kullanmakta öyle. Eğer siz oy kullanmazsanız sizin iradeniz yerine başkasının iradesinin yönetime yansımasına göz yumuyorsunuzdur. Oy kullanmamak, iradenin çalınmasına göz yummaktır."

'AİLENİZE SAHİP ÇIKIN'

Dünyada ailelerin dağıldığını söyleyen Bakan Gürcan, "Aile birliği değerini kaybediyor. Ailenize sahip çıkın. Aile olmanın değerini bilin. Birbirine saygı duyan, ilişkilerini ilk krizde koparan insanlar olmayın. Dikensiz gül bahçesi olmaz. Gülü sevende dikeni ile sevecek. Hani derler ya 'Zorla Güzellik Olmaz' sakın inanmayın. Güzellik zorla olur. Emek harcamadan, çaba sarf etmeden güzellik olmaz. Çalışmadığınız tarla bağ değil dağ olur. Kaçan, terk eden değil, mücadele eden, aile ve sevgi bağlarını koparmamak için çalışan olun. Sevin yani" dedi.

Türkiye'nin gençlerle birlikte yaşlanacağını ifade eden Gürcan, "Türkiye sizinle birlikte yaşlanacak. Bu sebeple özellikle sizlere düşen iki yol var. Birincisi, gençlere devletimiz, hükümetimiz birçok teşvik paketleri, eğitim harçları, kendi işini kurma kolaylıkları, sermaye desteği veriyor. Enerjinizi Türkiye'nin ticari hacmini yükseltme, yeni, dünya çapında markalar çıkarmak için, Türkiye'yi zirvelere taşımak için kullanın. İkinci yol ise hem birincisine engel değil hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere sürekli tavsiye ettiği şey. Evlenin aile kurun ve tavsiyeye uyun. ve hatta mutlaka en az 3 çocuk yapın" diye konuştu.

Bakan Gürcan konuşmasının ardında Eskişehir'deki başarılı sporculara birer plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşen Gürcan Eskişehir Hakkari Türkiye Politika Güncel Haberler

title