Haberler

Bakan Güneş: "Haince Saldırı ve Planlara Karşı Mücadelemiz Sürecek"

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Her Türlü Haince Saldırılar ve Planlar Karşısında, Azim ve İradesini Ortaya Koyarak Mücadelesini Sürdüreceğini Söyledi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, her türlü haince saldırılar ve planlar karşısında, azim ve iradesini ortaya koyarak mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Bakan Güneş, Adana'da düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, devletin ve milletinin birliği ve bütünlüğü uğruna hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan güvenlik güçlerini rahmetle andığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü haince saldırılar ve planlar karşısında, her türlü azim ve iradesini ortaya koyarak mücadelesini devam ettireceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın öteden beri hemen her seçim döneminde üzerine düşen görevi çok seçkin ve yetişmiş elamanlarıyla başarılı bir şekilde sonuçlandırdığını ve bu seçimlerin de huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesini sağlayacağını ifade eden Güneş, "Bizler üzerimize düşen görevleri layıkıyla ve en isabetli bir şekilde gerçekleştirebilmek için bir takım tedbirler aldık. Bu tedbirleri bir genelgeyle bütün teşkilatlarımıza duyurduk, valilerimize ilettik" dedi.

Seçmenlerin hür iradelerinin seçim sandıklarına yansımasını, huzur ve güven ortamının tesis edilmesini, siyasi partilerin, adayların anayasal haklarını rahatça kullanabilecekleri huzurlu bir ortamı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Güneş, "Yine amacımız; yıkıcı, bölücü, irticai terör örgütlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülke genelinde seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesini ve milli iradenin tecellisini engelleyecek veya bu yönde intibaya yol açacak her türlü

eylem ve faaliyetlerinin önlenmesidir" diye konuştu.

Kamu görevlilerinin idarenin tarafsızlığı ilkesine gölge düşürecek tutum ve davranışlardan şiddetle kaçınmaları gerektiğini söyleyen Güneş, her özel ve tüzel kişiye karşı eşit mesafede olunmasını istedi.

Siyasi partilerin veya adayların herhangi bir baskıya veya kısıtlamaya maruz kalmadan kanunlar çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmalarını yapmaları ve seçmenlerin oylarını serbestçe kullanmaları için gerekli tedbirlerin alınacağını vurgulayan Güneş, alınacak tedbirlerin vatandaşların huzur ve güvenini sağlamanın ötesine asla geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Her seçimden sonra kaçınılmaz bir çevre kirliliği oluştuğunu hatırlatan Güneş, seçimler sonucu çevre kirliliği varsa bunların bertaraf edilmesi için de gerekli tedbirleri alınmasını istedi.

Seçimlerde görev alacak personelin kısa süreli de olsa eğitilmesinin önem taşıdığını belirten Güneş, siyasi partilerin temsilcileriyle de tarafsızlığa gölge düşürmeyecek ölçülerde alınan önlemlere uymaları ve yardımcı olmalarını sağlamak için onlarla bir araya gelerek diyalog içinde bulunmanın faydalı olacağını kaydetti.

Bakan Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde birer Seçim Hareket Merkezi oluşturduklarını kaydetti.

Daha sonra basına kapalı yapılan toplantıya, Adana Valisi İlhan Atış, Niğde Valisi Gündüz Beder, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazı Tanılır, Karaman Valisi Fatih Şahin, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Mersin Valisi Hüseyin Aksu ve Adıyaman Valisi Halil Işık katıldı.

(DF-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title