Haberler

Bakan Günay: "Türkiye'de Kitaplığı Olmayan Hiçbir Yerleşim Birimi Kalmayacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Özel İdarelerin ve Yerel Yönetimlerin İşbirliğiyle, Türkiye'nin Her Yanında Kütüphanecilik Hizmetlerinin Yaygınlaştırılacağını Belirterek, "Önümüzdeki Süreçte Türkiye'de Kitaplığı Olmayan Hiçbir Yerleşim ve Bilim Birimi Yani Okul Kalmayacak" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel idarelerin ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle Türkiye'nin her yanında kütüphanecilik hizmetlerinin daha fazla yaygınlaştırılacağını belirtti. Günay, "Önümüzdeki süreçte Türkiye'de kitaplığı olmayan hiçbir yerleşim ve bilim birimi yani okul kalmayacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Kütüphane'de bulunan ve Kütüphane Başkanlığı bünyesinde yeniden yapılandırılan "İnteraktif Salon" ve "Çok Amaçlı Okuma Salon"nun açılış törenine katıldı.

Günay, Türkiye'nin her yöresinde mutlaka kitaplıkların, okuma salonlarının, kütüphanelerin en ücra köşelere kadar, en küçük birimlere kadar yaygınlaştırmaya çalışacaklarını kaydetti. Günay, "Biz bakanlık olarak, kütüphaneciliği üst düzeyde koordine etmeye, çok daha fazla bilimsel ve tarihsel eserin kaybolmaması konusunda bir gayreti seferber etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Milli Kütüphane'nin övünülen kurumlardan biri olduğunu vurgulayan Günay, "Milli Kütüphane milyonları aşan materyalle günde binlerce araştırmacıya hizmet verme kapasitesi taşıyan önemli kurumlarımızdan birisi" dedi.

Günay, yeniden yapılandırılan "İnteraktif Salon" ve "Çok Amaçlı Okuma Salon"u ile elektronik kütüphanecilik alanında önemli bir adımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Milli Kütüphane Başkanı Tuncel Acar ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eğitim ve bilimde istenilen seviyeye henüz gelemediğini ancak, ulusal bilgi ve belge arşiviyle Milli Kütüphane'nin, yaklaşık 2 milyon materyalle günde 2 bin araştırmacıya hizmet sunarak Türkiye'nin bilim hayatına büyük katkı sağladığını belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Günay ve Milli Kütüphane Başkanı Tuncel Acar, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural ve Milli Kütüphane'ye Ocak ayında 192 cilt el yazması basma eser bağışlayan Eğitimci yazar Hüseyin Hüsnü Tekışık eşliğinde salonların açılışını gerçekleştirdi.

-AYNI ANDA 46 KİŞİ ÜCRETSİZ İNTERNETE GİRECEK-

"İnteraktif Salon"da, elektronik kütüphanecilik hizmeti kapsamında, internet ağı ile açık ve aboneli veri tabanlarına ücretsiz erişim ve kullanım hizmeti sunulacak. Bu hizmet kapsamında aynı anda 46 kişiye, 30 kablolu 16 kablosuz olmak üzere internete erişim olanağı sağlanacak.

"Çok Amaçlı Okuma Salon"unda ise sekiz adet tek kişilik tam donanımlı özel çalışma kabini, ikili ve üçlü olmak üzere iki adet özel çalışma bürosu, on, onaltı, onyedi kişilik olmak üzere üç toplantı odası ile her türlü bilimsel çalışmalar gerçekleştirilebilecek. Söz konusu salonda her türlü elektronik ağ bağlantıları kullanılabilecek. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title