Haberler

Bakan Günay Sakarya'da

Sakarya'nın tarihi Taraklı ilçesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de turizmi Anadolu'ya yaymak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Sakarya'nın tarihi Taraklı ilçesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de turizmi Anadolu'ya yaymak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi ilçe ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. İlçenin tarihi evlerini gezen Günay, Kadiroğlu Konağı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Günay, "Ben artık bu dönemde turizmin Anadolu içlerine yayılmasına daha fazla gayret gösteriyorum ve önem veriyorum. Bunun da çok somut sonuçlarını görmeye başladık. 2008-2009'a kadar her yıl bakanlığımızdan alınan yatırım belgelerinin yüzde 70'i, Antalya-İzmir arasındaki Anadolu coğrafyası içindi. Fakat 2 yıldan bu yana başka bir gelişme yaşıyoruz. Alınan yatırım belgelerinin yüzde 65'i Anadolu'dan" dedi.

Rakamların turizm yatırımlarının Anadolu içlerine yayılmaya başladığını gösterdiğini dile getiren Günay, Taraklı'nın tarihi evlerine övgüde bulunarak, "Eski yıllarda vatandaşlarımız bu tür binalardan kurtulmak onların yerine yıkıp yerine beton bina yapmak niyetinde ve gayretindeydiler. Allah'a şükür biz o yanlıştan son yıllarda kurtulmaya başladık. Tam tersine bu konakların, bu yapıların, bu binaların özgün dokusunu ortaya çıkaran ve gerçekten yaşayanların içinde veya konaklayanların tarihi hissetmelerini sağlayan yeni bir anlayışa evrilmeye başladık. Bu güzel bir gelişme. Geç kalınmış bir gelişme" diye konuştu.

Karadeniz'de yürütecekleri projeden bahseden Günay, "Tıpkı mavi tur gibi yeşil tur projemiz var Doğu Karadeniz'de. Ama Batı Karadeniz de mimari açıdan çok özgün. Doğu Karadeniz'in yeşili belki daha fazla, yaylaları belki daha etkileyici ama Doğu Karadeniz'de mimari çok bozulmuş vaziyette" dedi.

Bakan Günay, daha sonra inşaatı devam eden Taraklı Termal tesislerinde incelemelerde bulundu ve Sakarya'dan ayrıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ertuğrul Günay Türkiye Taraklı Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title