Haberler

Bakan Günay: "Noel Baba Bir Akdenizlidir"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Noel Baba İmajının Değişmesi Gerektiğine İnandığını, Noel Baba'nın Kuzeyli, Soğuk İklim İnsanı Değil, Bir Akdenizli Olduğunu Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Noel Baba imajının değişmesi gerektiğine inandığını, Noel Baba'nın kuzeyli, soğuk iklim insanı değil, bir Akdenizli olduğunu söyledi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Antalya'nın Kaş ilçesinden, evinin de bulunduğu Demre ilçesine geçen Bakan Günay, burada bir süre dinlendikten sonra Noel Baba Kilisesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

Bir gazetecinin, ''Medyada şortlu Noel Baba imajı yaratacağınız yönünde iddialar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Günay, şu yanıtı verdi:

''Dünyanın Noel Baba olarak bildiği Saint Nicholas adlı aziz, bizim topraklarımızın yetiştirdiği bir ermiş, bir tür derviştir. Ancak sonraki yıllarda bu hayırsever aziz ile ilgili Coca Cola firması bir imaj üretmiş ve buna Kuzey ülkeleri sahip çıkmıştır. Bu imaj, bizim sahillerimizde, bizim topraklarımızda yaşamış olan bir kişinin yaşam tarzını ifade etmiyor. Biz bu imajı değiştirmeyi düşünüyoruz. Sıcak, denizden çıkmış, denizcilerle meşgul olan, insanlarla meşgul olan bir sıcak iklim insanıdır. Bu konuda giysilerini hafifletmek, yine bir din adamı, yine belki rüzgarda saçı sakalı uçuşan, denizden çıkmış yarı balıkçı, yarı derviş böyle bir kılıkta bir Noel Baba resminin çok daha anlamlı olabileceğini düşünüyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title