Haberler

Bakan Günay: "Morco Davası Turizmi Etkilemeyecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alman Marco Davası'nda Bazı Otelcilerin Türk Turizminin Etkileneceği Yönündeki İddialarıyla İlgili Olarak Yaptığı Değerlendirmede, "Bir Suçun Yaptırımı Niye Turizmi Etkilesin. Hepimiz Yargının Vereceği Kararı Sükunetle Bekleyeceğiz" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alman Marco Davası'nda bazı otelcilerin Türk turizminin etkileneceği yönündeki iddialarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Bir suçun yaptırımı niye turizmi etkilesin. Hepimiz yargının vereceği kararı sükunetle bekleyeceğiz" dedi.

Günay, Alman Marco Davası ile ilgili İHA'nın sorusunu cevaplandırdı. Antalya'da meydana gelen bir tecavüz olayının sanığı olarak tutuklu bulunan Alman Marco W. ilgili bazı otel sahiplerinin turizmin etkileneceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Günay, konunun yargıda olduğunu hatırlattı. Günay, "Bu yargının bilebileceği bir iş. Önümüzdeki süreçte yargı bu konuda karar verecektir. Yargının ele aldığı bir konuda siyasilerin yorum yapması, kararın olumlu ve olumsuz gelişmesine yön göstermesi

Türkiye'de hukuken mümkün değildir. Bu tür olayların bir tartışmada olmamasını temenni ederim. Hepimiz yargının vereceği kararı sükunetle bekleyeceğiz. Ciddi bir suç yoksa delikanlı zaten özgürlüğüne kavuşacaktır. Bir suçun yaptırımı niye turizmi etkilesin. Ahlakı korumak yönündeki bir davranış niye turizmi etkilesin. Bu konuda fazla abartıcı olmamak lazım" diye konuştu.

(EDA-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title