Haberler

Bakan Günay: İsrail ile Anlık Kriz Yaşıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İsrail ile Anlık Kriz Yaşandığını ve "Sürekli Düşmanlık' Diye Bir Şey Olamayacağını Söyleyerek, "İsrailli İnsanlar İçin Bölgede En Kolay, En Yakın, En Keyifli, En Güvenilir Turizm Destinasyonu Türkiye'dir. Geçen Yıl Bir Kriz Yaşadık, Yumuşadı. Bunun da Yumuşayacağını Düşünüyorum" Diye Konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İsrail ile "sürekli düşmanlık' diye bir şey olamayacağını söyleyerek, "İsrailli insanlar için bölgede en kolay, en yakın, en keyifli, en güvenilir turizm destinasyonu Türkiye'dir. Geçen yıl bir kriz yaşadık, yumuşadı. Bunun da yumuşayacağını düşünüyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Müteahhitler Birliği "Gündem 2010" toplantısına katıldı. Burada konuşan Günay, sürdürebilir bir turizm için her şeyden önce "barış" gerektiğini vurgulayarak, Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış' sözünü hatırlattı.

Son zamanlarda bazı sıkıntıların, bazı gerginliklerin yaşandığını ifade eden Günay, "Bizim içerde yapmaya çalıştığımız hangi etnik kökenden, hangi ırktan, hangi inançtan gelmiş olursak olalım hepimizin bir soyadı belgesi var; Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı. Biz bu belgenin değerini artırmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin birliği-bütünlüğü sağlamak bastırmakla, susturmakla, ezdirmekle, yasaklamakla olmaz. Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü sağlanmasının yolu, Türkiye'ye bizi bağlayan hukuki bağların değerlerinin dünya çapında artmasını sağlamaktır. Türkiye'nin nüfus kağıdı değerli ise, Türkiye'nin pasaportu değerli ise bu ülkenin birliğini-bütünlüğünü kimse bozamaz" diye konuştu.

Türkiye'nin ne İran'la, ne İsrail'le, hiçbir halkla sorunu olmadığını belirten Günay, "Türkiye kesinlikle gerginleştirici politikanın tarafı olamaz. Türkiye'nin kendi içinde ve dünyada gelişmesinin nedeni içerde ve dünyada bir barış ülkesi olarak ayakta kalmasıdır" dedi.

İsrail ile anlık kriz yaşandığını ve "sürekli düşmanlık' diye bir şey olamayacağını vurgulayan Günay, şöyle devam etti:

"İsrailli insanlar için bölgede en kolay, en yakın, en keyifli, en güvenilir turizm destinasyonu Türkiye'dir. Bunu zaten halk biliyor. İsrail de yapay engelleri sanıyorum kaldırma ihtiyacı hissedecektir çünkü bu insanların dünyaya açılma ihtiyacı var, bu ülke de güven açısından Türkiye'dir. O yüzden de geçen yıl bir kriz yaşadık, yumuşadı. Bunun da yumuşayacağını düşünüyorum. İsrail halkı ile ilgili hiçbir sorunumuz yok."

-TMB BAŞKANI EREN: AKSAYAN PROJE YOK, OLMAZ DA-

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMD) Başkanı Erdal Eren de, şu aşamada ne İsrailli herhangi bir firma ile yürütülmekte olan bir projede, ne de işbirliğinde herhangi bir sorunun yansımadığını, yansıyacağını da sanmadığını kaydetti. (ANKA)

(GO/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title