Haberler

Bakan Günay'ın Şam Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziantep Kültür Günleri'ne Katılmak Üzere Geldiği Halep'te Tarihi Mekanları Gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziantep Kültür Günleri'ne katılmak üzere geldiği Halep'te tarihi mekanları gezdi.

Gaziantep Kültür Günleri'ne katılmak ve bölgede incelemelerde bulunmak üzere Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Şam'a geçiş yapan Bakan Günay ve beraberindeki heyeti Halep Valisi Tamir Al Hacce ve Halep Büyükşehir Belediye Başkanı Maan Chibili karşıladı. Günay ve beraberindeki heyet, daha sonra otobüsle Halep'e geçti. Tarihi Halep Kalesi'ni gezen Günay, burada yetkililerden bölge hakkında detaylı bilgiler aldı. Heyet, daha sonra tarihi Halep Kapalı Çarşısı ve Emevi Camii'nde incelemelerde bulundu. Bakan Güney, sık sık tercümanların yardımıyla bölge hakkında bilgiler aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Günay, esnafla da bir süre sohbet etti.

Bakan Günay, Gaziantep Kültür Günleri çerçevesinde akşam saatlerinde Sibel Can'ın El Esad Spor Salonu'nda vereceği konsere katılacak. Konserden önce Gaziantep Üniversitesi Konservatuvar Halk Oyunları ekibi gösteri sunacak. Gecede ayrıca Halep halk sanatçısı Mustafa Halil'de konser verecek.

Geziye, Bakan Günay'ın eşi Gültan Günay, AK Parti Gaziantep milletvekillerinden Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kültür ve Turizm Genel Müdür Yardımcısı Ökkeş Dağlıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve eşi Derya Güzelbey, Türkiye Halep Başkonsolosu Ali Kemal Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Halep Valisi Tamir Al Hacce ve Halep Büyükşehir Belediye Başkanı Maan Chibili katıldı.

(HD-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title