Haberler

Bakan Günay'ın Konya Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir takım ziyaret ve incelemeler için geldiği Konya'nın Beyşehir ilçesinde tarihi Kubadabad Saraylarını ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir takım ziyaret ve incelemeler için geldiği Konya'nın Beyşehir ilçesinde tarihi Kubadabad Saraylarını ziyaret etti.

Beyşehir Gölü kıyısındaki tarihi mekanda kazı başkanı Prof. Dr. Rüçhan Arık'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Günay, daha sonra tekne ile göl içerisinde bulunan karşıdaki tarihi Kızkalesi Adası'nı gezdi. Kubadabad Sarayı ziyaretinin ardından Beyşehir'de AK Parti İlçe Başkanlığı'na geçen Bakan Günay, teşkilat mensubu partililere hitaben yaptığı konuşmada, Kubadabad Sarayını Türkiye'nin gündemine taşımaya çalıştığını vurgulayarak, "Oradaki restorasyon projelerimiz tamamlandı. Şimdi bir de hayırlı bir Beyşehir evladı oraya sponsor olmaya karar verdi. Vali Bey'in teşvikiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de oraya bir katkı yapacak, o da karar verdi. Hazır parayı bulmuşken işleri sürüncemede bırakmayalım diye Kubadabad'a geldik ve daha önce karşıdaki adaya gitmemiştim. Adaya da geçip burayı gezdim" dedi.

Konuşmasında Beyşehir'e de övgüler yağdıran Bakan Günay, ilçenin yıllar önce içerisinden geçtiğini ama güzelliğini geçen yaz dönemindeki konaklamasında yeniden keşfettiğini vurguladı. Bakan Günay, "Ondan itibaren de madem ki biz Türkiye'de turizmi her yere yayacağız, burası bir mücevher gibi… Şurada yazmışsınız 'saklı cennet'. Benim içimden geçen de aynen odur, Beyşehir'le ilgili. Konya, Ankara, Türkiye'nin bir çok yerinin bilmediği, hakikaten burada Allah'ın bir lütfu var; hem insanı güzel, hem doğası güzel hem çevresinde tarihi zenginlikler var. Bunu ayağa kaldırmak konusunda bir gayret seferber edeceğiz. Allah da yüzümüze bakıyor, hayırlı birtakım destekler gelmeye başladı. İşimiz fena gitmiyor, yarın sabahtan Eflatunpınar'a ve Fasıllar anıtına bakacağım" diye konuştu.

"EŞREFOĞLU CAMİİ MÜSTESNA BİR YAPI"

Tarihi Eşrefoğlu Camisini de ziyaret edeceğini belirten Bakan Günay, "Tabi Eşrefoğlu Camisini ziyaret etmeden olmaz. Bir ara orayı da ziyaret edip bir fatiha okuyacağız. Eşrefoğlu Cami ile ilgili geçen gelişimden itibaren bir başka güzel gelişme oldu. Dünya mirası aday listesine kattık, Eşrefoğlu Camisini. Türkiye'de

dünya mirası aday listesine bizim 18 yerimiz vardı, ben bakan olduğum sırada. Ama ondan sonra Türkiye'nin bazı böyle özel tarihsel güzel yerlerini hazırlayıp UNESCO'ya götürdük. Şu anda 38 oldu ve bir tane de dünya mirası asıl listesine Konya'dan Çatalhöyük girdi. İnşallah bir gün buralara da asıl liste için sıra gelecek ama aday listeye girmek de Türkiye'de önemli. Bir deftere yazılmak

anlamına geliyor onun için de çok sevinçliyim. Bugün Eşrefoğlu camisi gerçekten

müstesna bir yapı, ben Türkiye'de, içeride dışarıda, çok cami, çok ibadet yeri gördüm, ama beni en çok heyecanlandıran mekanlardan bir tanesidir. Onun çevresindeki tarihsel dokuya da yardımcı olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"TURİZMİ TÜRKİYE'NİN HER TARAFINA YAYMA GAYRETİMİZ VAR"

Yaptıkları işleri son 30-40 yılla kıyaslayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Gerideki 20-30-40 yıl da kıyasladığımız zaman güzel gelişmeler var. Türkiye'de biz iktidara geldiğimizde 2003 yılında 13 milyon yabancı ziyaretçi gelmişti Türkiye'ye. Geçen yıl 31 milyonla kapattık. Bunları devam ettirmek ve turizmi Türkiye'nin her tarafına yaymaya çalışmak gibi bir gayretimiz var. Hakikaten Türkiye güzel bir ülke. Sıkıntılarımız, sorunlarımız var, geçmişten gelen

ihmallerimiz var ama gerçekten toprağımız, insanımız, doğamız, tarihimiz, çok güzel varlıklarımız var. Birliğimiz bütünlüğümüz devam ettiği müddetçe aramıza nifak girmediği müddetçe inşallah biz Türkiye'yi daha güzel bir hale getirme konusundaki yürüyüşümüzü durmadan devam ettireceğiz" dedi.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu da, Bakan Günay'a, teşkilatı ziyaret etmesinden dolayı teşekkür ederken, Beyşehirli'nin kendisini çok sevdiğini belirterek, "Son Beyşehir'e gelişinizle birlikte Beyşehir'deki turizm yatırımları ivme kazandı. Bu çalışmalarınız için Beyşehir ve teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilçe teşkilatı ziyaretinin ardından devam eden Beyşehir 9. Uluslararası Göl Festivali kapsamında festival alanına geldi. Burada Murat Kekilli konserini beraberindeki protokolle birlikte bir süre izleyen Bakan Günay, programın sonunda alandan ayrıldı. Bakan Günay, alandan ayrılırken kucağına aldığı iki çocuğu severek birlikte fotoğraf çektirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ertuğrul Günay Beyşehir Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title