Haberler

Bakan Günay'ı Duygulandıran Tören

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından verilen fahri doktora töreninde cübbe giydi, duygusal anlar yaşadı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından verilen fahri doktora töreninde cübbe giydi, duygusal anlar yaşadı. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'yle birlikte cübbe giyip fahri doktora ünvanı alan Günay, "Annem ve babam keşke benim güzel yıllarımı da görselerdi. Çok isterdim. Ne yazık ki, delikanlı yaşta milletvekili olduğumu gördüler ama, sonra gök kubbenin hem Türkiye'nin hem benim üzerime haksız bir şekilde çöktüğünü gördüler ve gerisini çok fazla anlamadılar. Sonraki güzel günleri ne yazık ki görmediler" dedi.

"HAYIRSEVERLERİN GÖNLÜNÜ ALDI"

Afyon'dan Denizli'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, hayırsever Hasan Kasapoğlu tarafından yaptırılan, kültür merkezi ile Eğitim Fakültesi Müzik ve Sahne Fakültesi Açılış Töreni'ne katıldı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un da katıldığı açılışta Bakan Günay, kurdelayı protokol üyeleriyle birlikte kesti. 24 kasım'da Devlet Tiyatroları'nın açılış töreninde kendisine teşekkür edilmediği için salonu terk eden işadamına teşekkür eden Bakan Günay, Hasan Kasapoğlu'nun da gönlünü aldı.

"SINIF ARKADAŞLARINDAN HEYKEL BAŞI"

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, hayırsever Hasan Kasapoğlu'na plaket verdi. Denizli Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Müjdat Keçeci, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden sınıf arkadaşı olan Bakan Ertuğrul Günay'a antik Yunanda doğanın uyanış tanrısı olan Persepfone'nin heykel başını hediye etti.

"SENATODAN FRANSA'YA KINAMA"

Bakan Günay, açılış töreninin ardından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde fahri doktora törenine katıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yaptığı açılış konuşmasında, sözde Ermeni Yasa Tasarısı ile ilgili Fransa Ulusal Meclisi'nin aldığı karara tepki göstererek, PAÜ Senatosu'nun kınama kararını okudu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "22 Aralık 2011 tarihinde 577 milletvekiline sahip Fransa Ulusal Meclisi'nde 50 milletvekilinin katılımı ile gerçekleştirilen oturumda kabul edilen sözde Ermeni soykırım iddialarıni kabul etmeyenlere para ve hapis cezasını öngören karar, bir skandaldır ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. PAÜ olarak kararı şiddetle kınıyoruz" dedi.

"AK PARTİLİ VEKİLE DE FAHRİ DOKTORA"

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, daha sonra AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'ye üniversite senatosu kararıyla fahri doktorasını verip, cübbesini giydirdi. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci yaptığı konuşmada, "Bu ünvanı bize layık gören PAÜ Senatosuna çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin verdiği bu değere, ömrümün geri kalanında, gerek siyasetin her alanında, gerekse Denizli'nin tüm hizmet alanlarında layık olmaya çalışacağım" dedi.

"GÜNAY CÜBBE GİYDİ"

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a fahri doktora ünvanını verip cübbesini giydirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale Üniversitesi'nden böyle bir ünvan almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Türkiye'nin her yerinde tarihi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Anadolu toprakları, şair Ahmet Arif'in dediği gibi tarih, kültür ve arkeoloji açısından zengin topraklardır. Üzerinde sayısız uygarlıkların ayak izleri var. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak hangi dönemden ne kalmışsa, ayırımsız hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla çalışıyoruz. İster Urartular'dan, ister Frigyalılar'dan, ister Lidyalılar'dan, ister Selçuklular'dan, ister Osmanlı'dan, ister Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarından kalsın, madem ki hepsi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir, hepsi bizimdir, hepsi insanlığın önünde bize emanettir. Çocuklarımıza, gözlerimize baktığımız gibi bunlara bakmamız ve dünyanın önüne bütün bunları iftiharla sergilememiz gerekiyor" dedi.

"HEDEFİMİZ ÇAĞDAŞ UYGARLIK"

Bu anlayışla çalıştıklarını belirten Bakan Günay, Laodikya'ya da, Hierapolis'e de, Selimiye'ye de, Konya'da Mevlana'ya da, Hacı Bektaş'a da, Sümela'ya da, Akdamar'a da, Beyşehir'deki Eşrefoğlu Camii'ne de ayırımsız hepsine sahip çıktıklarını belirterek, hepsinin insanlığın bir emaneti olduğunu ifade etti. Türkiye'nin kültür varlığına ne kadar sahip çıkılırsa, Türkiye'nin dünyadaki saygınlığının da o kadar yükseleceğini belirten Ertuğrul Günay, "Bizim tek bir hedefimiz var. 1923'ün 100. yıldönümünde, yani 2023 yılında Mustafa Kemal'in hayalini, bir hayal olmaktan çıkarıp gerçek yapmak. Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Amacımız, hayalimiz budur. Bunun için çalışıyor, bunun için uğraşıyoruz" diye konuştu.

"ANNEM BABAM KEŞKE GÖRSEYDİ"

Üniversitenin fahri doktora ünvanını büyük bir şerefle kabul ettiğini söyleyen Bakan Ertuğrul Günay, konuşmasının bu bölümünde duygusal anlar yaşadı, Günay, "Annem ve babam keşke benim güzel yıllarımı da görselerdi. Çok isterdim. Ne yazık ki, delikanlı yaşta milletvekili olduğumu gördüler ama sonra gök kubbenin hem Türkiye'nin, hem benim üzerime haksız bir şekilde çöktüğünü gördüler ve gerisini çok fazla anlamadılar. Sonraki güzel günleri ne yazık ki görmediler. İnşallah bizi bir yerlerden görüyorlardır. Onları rahmetle anıyorum. Hayatımın yükünü hep eşim ve çocuklarım paylaştı. Onlara da içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından, Bakan Ertuğrul Günay ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, PAÜ senatosu üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Ertuğrul Günay, geceyi Sarayköy'de bulunan Umut termal Otel'de geçirdikten sonra yarın (Pazar) sabah Aydın'ın Köşk İlçesi'ne gidecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title