Haberler

Bakan Günay'dan Lagendıjk'e Yanıt

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk'in AK Parti'nin Kapatılacağına İlişkin Açıklamasına, "Anayasa Mahkemesi'nin Kararını Görelim" Yanıtını Verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk'in AK Parti'nin kapatılacağına ilişkin açıklamasına, "Anayasa Mahkemesi'nin kararını görelim" yanıtını verdi.

İzmir'de Smyrna Agorası ve tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda incelemelerde bulunan Bakan Günay, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bir konferansa katılan Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk'in AK Parti'nin kapatılacağına ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Anayasa Mahkemesi kararını beklediklerini belirten Bakan Günay, "Mahkeme kararını görelim. Biz savunmamızı yaptık. Mahkemenin böyle bir karar vermeyeceğini umut ediyorum. Çünkü AK Parti, Türkiye'nin bütününün güvencesidir. Türkiye'de bu kadar kabul görmüş olan ikinci bir siyasal parti yoktur. Böyle bir sonuç çıkmazsa da olacakları hep beraber göreceğiz. Sonuçta halka gidilir, demokrasilerde halkın dediği olur" diye konuştu.

Çeşme ziyaretinin ardından Smyrna Agorası'nı gezen Bakan Günay, yetkililerden ören yeri hakkında bilgi aldı. Burada ellerini yıkayan Bakan Günay, daha sonra tarihi Kemeraltı Çarşısı'na geçti. Kemeraltı Esnaf Derneği'ni de ziyaret eden Günay, esnaf başkanı ve üyelerden dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

(YB-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title