Haberler

Bakan Günay'dan Bayazıt ve Doğan'a Başsağlığı Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 18. dönem milletvekili, şair Erdem Bayazıt'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 18. dönem milletvekili, şair Erdem Bayazıt'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Günay mesajında, şair, yazar ve düşünce adamı Bayazıt'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Çağdaş Türk şiirinin temsilcilerinden olan Erdem Bayazıt, uzun yıllar önemli görevlerde bulunmuş ve Türk Edebiyatına değerli eserler kazandırmıştır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve edebiyat dünyamıza başsağlığı dilerim" dedi.

Sanat hayatının 50. yılında yakalandığı akciğer kanserine yenik düşerek dün İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde yaşamını yitiren Bayazıt, onlarca şiirinin yanı sıra, 1970'li yıllarda yazar Rasim Özdenören, merhum Cahit Zarifoğlu ve Akif İnan gibi şair ve yazarlarla çıkardığı "Mavera" dergisiyle Türk düşünce yapısında önemli bir yer edinmişti.

-"DOĞAN, TÜRKİYE'NİN BÜYÜK DEĞERLERİNDENDİ"

Bakan Günay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın vefatı nedeniyle de bir yayınladığı mesajda ise şunları kaydetti:

"Görev yaptığı kısa sürede Türk Futboluna önemli hizmetlerde bulunan Hasan Doğan, başarıları, dürüst ve uzlaştırıcı kişiliğiyle daima sevgi ve saygıyla hatırlanacaktır. Türkiye'nin büyük ve yeri doldurulmaz değerlerinden birisi olan merhum Doğan'a, Allah'tan rahmet, ailesine, spor dünyamıza ve milletimize başsağlığı dilerim." (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title