Haberler

Bakan Günay Çorum'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çorum'un Tarihi ve Kültürel Değerleri ile Büyük Bir Turizm Merkezi Olduğunu Belirterek, Kapodokya ile Çorum'u Birleştirerek, Bölgeyi Turizm Merkezi Haline Getireceklerini Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çorum'un tarihi ve kültürel değerleri ile büyük bir turizm merkezi olduğunu belirterek, Kapodokya ile Çorum'u birleştirerek, bölgeyi turizm merkezi haline getireceklerini söyledi.

Ören yerleri ve müzeleri incelemek amacıyla Çorum'a gelen Bakan Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm cenneti olduğunu ve bakanlık olarak daha fazla turist çekmek için turizm mekanlarının iyi değerlendirileceğini söyledi. Kapodokya, Çorum, Amasya ve Tokat bölgesinin turizm açısından önemli olduğunu ifade eden Günay, hazırladıkları proje ile buralara gelen turist sayısında 10 kat artış olacağını ifade etti. Hitit Uygarlığı'nın merkezi olan Çorum'a gereken yatırımların yapılması için çalışacağını kaydeden

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Çocukluğumuzda ve okurken kitaplarda gördüğümüz Hitit Uygarlığı'nın başkenti Boğazkale, Hattuşa ve Şapinuva'nın turizmden yeterince pay alması için gereken neyse yapacağız. Boğazkale Yazılıkaya, dünya harikaları arasında. Bu değeri korumak ve gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz ve biz de görevimizin farkındayız. Bize emanet edilen eserlere sahip çıkacağız" dedi.

Turizme sadece bakanlığın sahip çıkmasının yeterli olmayacağını belirten Bakan Günay, "Turizm bir birliktelikle yapılacak bir olaydır. Turisti herkesin benimsemesi ve örf ve adetlerin geleneklerin iyi pazarlanması ve gelen turiste iyi aktarılması gerekir. Bakanlık, yerel yönetim ve halk ortak bir çalışma ile ülkedeki turist sayısını daha da artırırız" şeklinde konuştu. Anadolu'da yaşayan uygarlıkların geçmişine ve yaşantısına bakıldığında hep birbirlerinden etkilendiklerinin görüldüğünü belirten Bakan

Ertuğrul Günay, "Hitit Uygarlığı, Selçuklu ve Osmanlı'nın giyim tarzına bakıldığında birbirlerinden etkilendikleri gözüküyor. Örneğin başlarına taktıkları fes ve şapkaların türü ve kullanış şekli aynı. Demek oluyor ki Anadolu gerçekten de uygarlıkları bünyesinde barındırmış zengin bir bölgedir" diye konuştu.

Anadolu'nun zengin kültür varlıklarını dünyaya pazarlamayı hedeflediklerini belirten Günay, "Planımızı iyi yaptık, projelerimizi hazırladık, Anadolu'daki varlıklarımızı dünyaya pazarlayacağız ve tüm insanların Anadolu'nun güzelliklerini görmesini sağlayacağız" dedi.

İlk olarak Hitit Uygarlığı'nın başkenti Boğazkale Hattuşa'da incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada bulunan eserleri inceledi ve kayalara resmedilen şekillerin korunması için neler yapılması gerektiği konusunda Çorum'da kazı yapan yetkililerden bilgi aldı. Boğazkale ören yerlerini ve temsili olarak yapılan Hitit surlarını inceleyen Bakan Günay, Çorum'da bulunan tüm kazı alanlarında inceleme yapmak istediğini belirtti.

Boğazkale ziyaretinin ardından Alacahöyük'e geçen Ertuğrul Günay, burada bulunan 6 kral mezarının yerini inceledi ve gerekli olan 180 bin YTL'lik ödeneğin gönderilmesi için yetkili genel müdüre talimat verdi. Alacahöyük'ün girişinde vatandaşların para kazanması için modern ve turistlerin ilgisini çekecek tesislerin yapılmasını isteyen Günay, "Vatandaşlarımız kendi imkanları ile küçük ama gösterişli, tarihe uygun mekanlar yaparak gelen turiste, çay, ayran veya bölgenin geleneklerine uygun giysi ve malzeme

satabilirler" dedi.

Alacahöyük'te inceleme yaptıktan sonra Ortaköy Şapinuva'ya geçen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada bulunan A Kapı kazı alanında bulunan ve Hitit Uygarlığı'nın tahıl ambarı ve ticaret merkezi olarak kullandığı bölümün, TOBB tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Burası dünyanın ilk tahıl borsasının yapıldığı alan, bu değerlendirilmelidir" diye konuştu. Şapunuva ziyaretinin ardından Çorum Kalesi ve Çorum Müzesi'ni ziyaret eden Bakan Günay, Çorum'un her alanda modern bir kent

olduğunu ve turizm açısından da çok önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

(ES-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title