Haberler

Bakan Günay Bırakacak mı?

Güncelleme:

Ertuğrul Günay, Son Günlerin Tartışmalı Sorusuna Cevap Verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon turist ve 50 milyar lira turizm gelirine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Günay, Niğde'de Vali Alim Barut'u ziyaret ederek, ildeki turizm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Barut, Niğde'nin tarihinin 6 bin yıl öncesine kadar dayandığını, ağırlıklı olarak Bizans, Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin bulunduğunu ve 8 arkeolojik kazının da halen sürmekte olduğunu ve Müzede de bu yerleşim yerleriyle ilgili kronolojik olarak eserlerin sergilendiğini söyledi.

Niğde'nin huzurlu bir kent olduğunu da ifade eden Barut, Türkiye'nin en büyük bahçesinin de Niğde'de olduğunu belirtti.

Bakan Günay da, Niğde'ye uzun zamandır gelmek istediğini ancak bugün gelebildiğini dile getirerek, Niğde'nin Anadolu'nun önemli kültür merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.

Osmanlı Devleti'nden itibaren Niğde'nin önemli bir yerleşim merkezi haline geldiğini anlatan Günay, "Niğde'nin topraklarından 3 tane vilayet çıkmış. Niğde, coğrafi olarak küçülse de tarihi ve kültürel önemi azalmayan bir ilimiz. Burada önemli kültürel ve turizm çalışmalarımızın olduğunu biliyorum. Burada 8 tane arkeolojik kazımız, sokak sağlıklılaştırma projemiz, bize hibe edilmiş ve kültür merkezi yapılan yerlerimiz var. 2006'da bitmiş olan kale restorasyonumuz var. Eski manastır ve kilise restorasyon işlerimizi de yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

-SİYASETİ BIRAKMAYACAK-

Bakan Günay, bir gazetecinin "Siyaseti bırakacağınız yönünde söylentiler var. Ne diyorsunuz?" sorusuna, "Öyle isteyenler var herhalde ama benim böyle bir niyetim yok. Devam ediyoruz. Çalışmalarımızdan, yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan ben çok memnunum. Boş bir gayret" yanıtını verdi. - NİĞDE

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title