Haberler

Bakan Güllüce: Türkiye'de Kültürel Bir Soykırım Var

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "Ben Türkiye'de bir kültürel soykırım olduğuna ve bu kültürel soykırımın hala devam ettiğine inanıyorum." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kendisi için düzenlenen ödül töreninde, "Ben Türkiye'de bir kültürel soykırım olduğuna ve bu kültürel soykırımın hala devam ettiğine inanıyorum. Kendi tarihini, kendi kimliğini bu kadar az bilen bir neslin yetiştirildiği projeler yapıldı. Bu projeler, kısmen de başarılı oldu" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) tarafından verilen iftara katıldı. Güllüce, TDMMB tarafından kendisine verilen "Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülü"nü de kabul etti. Ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Güllüce, Türkiye'de kültürel bir soykırım olduğuna inandığını belirtti. Birçok alanda yabancı kelimelerin kullanıldığına dikkat çeken Bakan Güllüce, "Ben Türkiye'de bir kültürel soykırım olduğuna ve bu kültürel soykırımın hala devam ettiğine inanıyorum. Kendi tarihini, kendi kimliğini bu kadar az bilen bir neslin yetiştirildiği projeler yapıldı. Bu projeler, kısmen de başarılı oldu. Alija İzzetbegovic'in muhteşem bir sözü vardır. Hatta mezarında da kısmen emeğim vardır. Diyor ki, 'Batılıların en büyük zaferi, Türkiye'de kendi milletine muhalif olan, ama batılıların her dediğini doğru kabul eden bir nesil yetiştirmeleri. Batılıların teknolojileri, ekonomileri bunun yanında hiçtir.' Ben bu söze binlerce defa katılırım ama bu bir ümitsizlik çağrısı değildir. Biz çok daha gerilerden geldik, daha da ileriye gidebiliriz. Ama İstanbul'dan örnek vereceğim. Çocuğunuzla bir pazara gidin ve üzerinde İngilizce yazmayan bir tişört bulursanız ne mutlu size. Yani tişörtüne kadar girmiştir bu. ve bunların üzerinde çok ayıp, bir gencin üzerinde taşımaması gereken yazılar var. Lokantalarda menüye baktığınız zaman sanki İtalya'da yaşıyoruz izlenimine kapılıyorsunuz. Bu mutfağımıza kadar girmiş. Ev hanımlarımıza kadar gelmiş bu. İki kadın aralarında yemek konuşurken yabancı isimlerle konuşuyor. Ben buna soykırım diyorum, kendinden kaçış diyorum. Bunun bir yerlilik seferberliği yapılarak çözüleceğine inanıyorum. Kafalar yerli olmayınca sanayide de devrim yapamıyorsunuz, yüksek teknolojiye de ulaşamıyorsunuz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title