Haberler

Bakan Güllüce, Okul Açılışı Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman’da İller Bankası tarafından Adıyaman’da yapılan 24 Derslikli Okulun açılışını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman'da İller Bankası tarafından Adıyaman'da yapılan 24 Derslikli Okulun açılışını yaptı.

Adıyaman'da esnafı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tarihi Oturakçı Pazarı'nda esnafla sohbet etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce daha sonra, 24 derslikli İller Bankası Adıyaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin açılışına katıldı.

Bakan Güllüce burada yaptığı konuşmada, 28 Şubat darbesinin ülkeye verdiği zararlara vurgu yaparak, "Meslek Liselerine yönelik 28 Şubat'ta öyle çirkinlikler, öyle yanlışlıklar yapıldı ki, eğitime ve insan evlatlarına inanılmaz bir zulüm yapıldı. Siyasi olarak yapıldı, ahlaki olarak yapıldı, insanlık olarak yapıldı ve ekonomik olarak da yansımaları oldu. İmam Hatip Okullarını bahane ederek, imam hatip okullarının temel değerleri ile kavgalı oldukları için, bu okulları nasıl kapatacağızın yollarını ararken onlara meslek liseleri de kurban oldu.

Organize sanayilerin en önemli sorunu kalifiye eleman bulamamasıdır. 28 Şubat'ın inançla ilgili zulmünü bırakın bir kenara, birde ekonomik olarak darbesi olmuştur.

28 Şubat ile birlikte bu milletin kalbinde acılar bıraktılar; başörtülü olduğu için kapılarında coplanan kızlarımız okuyamadı. Bir kuşağı kaybettik. 500 yıl savaştığımız Avustralya'ya kızlarımız gidip okuyabildi de, öz vatanların da okuyamadılar. Afrika'da Osmanlı imparatorluğu asırlarca savaştı fakat o kıyafetleri kabul ettiler de kendi öz vatanların da kabul edilmedi.

Allah'a hamd olsun, şükürler olsun. Bu gün Türkiye özgürlükler ülkesidir. İsteyen istediği kıyafet ile gezebiliyor. Devletin kurumlarında istediği kıyafetle çalışabiliyor. Kalkınıyoruz, gelişiyoruz. Tabi ki dünyada büyük bir ülke olmanın sancılarını da yaşıyoruz. Böyle güçlü olmamamızı isteyen organizasyonlarla da muhatap oluyoruz. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın, engel olanlara da fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.

Okul açılışında konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, okulun yapılmasında emeği geçen eski Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a teşekkür etti.

Adıyaman Eski Belediye Başkanı Muhammed Necip Büyükaslan ise, okulun Adıyaman'a hayırlı olmasını dileklerinde bulundu. İller Bankası Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu da, 24 derslik olan okulun 4 milyon TL'ye mal olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 28 Şubat'ın baskıcı yönetiminden bahsederek, zulümler yaşandığını kaydetti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, "Okulumuz, kütüphane, laboratuarlar ve öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak özelliklere sahiptir. Büyük medeniyetler inancından ve kültürlerinden aldıkları güçle, geleceğe yürür. Aziz milletimizi de tarih boyunca ayakta tutan en büyük güç manevi değerlerimizdir. Bugün açılışını yapacağımız bu okulumuzda, inançlı yüreği vatan sevdasıyla dolu, geleceğimize ışık tutan nesiller yetiştirilecektir. Hükümetimizin bizlere verdiği destekle ilimizdeki eğitim seviyesini daha ileriki seviyelere ulaştırmak için son 13 yılda toplam 2 bin 113 derslik, 245 okulun temelini attık. İlimize verilen destek ve yatırımlardan dolayı önce hükümetimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi kesilerek sınıflar gezildi.

Bakan İdris Güllüce, burada gazetecilerin, "Adıyaman'ın isminin sürekli IŞİD terör örgütü ile anılması" ile ilgili sorulan soruya ise, "600 Bin kişi içinden çıkan bir kişiyi Adıyaman'a mal ederlerse adilik yapmış olurlar.600 bin nüfuslu bir ilimiz barışın, kardeşliğin, birlikte yaşamanın sembolü olmuştur. Hangi ırk, dil, din, mezhepten olursa olsun Dünya'da barış içinde birlikte, beraberle yaşamanın en güzel örneğini verebilme kabiliyetini göstermiş bir ilimize o tip şeyler söylemek çok yanlıştır, çirkindir. Daha farklı kelimeler söyleyeceğimde demeyim onları" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İller Bankası İdris Güllüce 28 Şubat Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title