Haberler

Bakan Güllüce KKTC'li Bakanlarla Görüştü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bakan Güllüce'nin KKTC Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu ve Çevre ve Doğal kaynaklar Bakanı ile görüşmesi, Bakan Güllüce KKTC'li bakanlarla görüştü- Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, KKTC Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Evren ve beraberindeki heyetle bir araya geldi Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Kutlu Evren ve beraberindeki heyetle görüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bakan Güllüce'nin KKTC Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu ve Çevre ve Doğal kaynaklar Bakanı ile görüşmesi, Bakan Güllüce KKTC'li bakanlarla görüştü- Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, KKTC Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Evren ve beraberindeki heyetle bir araya geldi Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Kutlu Evren ve beraberindeki heyetle görüştü.Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, KKTC hükümetinin kabine değişikliğiyle atanan bakanları yeni görevleri dolayısıyla tebrik etti.KKTC ile Türkiye'nin güçlü kültürel ve tarihi bağlarının bulunduğunu ifade eden Güllüce, "KKTC'nin güvenlik ve istikrarını kendi güvenlik ve istikrarımız olarak görürüz. İlişkilerimize hem stratejik hem de istişari bir zaviyeden bakarız" dedi.Bakanlığın KKTC ile ortaklaşa yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi veren Güllüce, "Bu çalışmalarla entegre atık, evsel ve sanayi atık sularının yönetimi, deniz ve kıyı kirliliğiyle mücadele, hava kalitesi yönetimi, iklim değişikliği gibi konularda işbirliği yapma imkanımız olacaktır. Ayrıca iskan ve kentsel dönüşüm, yapı denetimi, yapı malzemeleri, enerji verimliliği, müteahhitlik ve müşavirlik, tapu ve kadastro planlama ve coğrafi bilgi sistemleri gibi konularda da işbirliği yapmaya hazırız" diye konuştu.Güllüce, 80 kilometrelik borularla KKTC'ye sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak "Barış Suyu" projesinin de devam ettiğini vurguladı.Projeyle 75 milyon metreküp suyun Ada'ya aktarılacağı bilgisini veren Güllüce, 50 yılık perspektifle içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.- "Anavatanımız ve Kıbrıs Türk halkı birbirine tarihsel bağlarla bağlıdır"KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Evren ise KKTC'de yeni oluşan kabinenin geniş tabanlı yapısıyla halka en iyi hizmeti vermek için yola çıktığını dile getirdi.Geçen dönemde var olan ilişkileri, çalışmaları daha yukarılara taşıyıp ileriye götürmeyi amaçladıklarını anlatan Evren, "Anavatanımız ve Kıbrıs Türk halkı birbirine tarihsel bağlarla bağlıdır. Bu birlikteliğin her geçen gün artması Anavatanımızın yeni projelerle insanlarımıza yaptığı katkılar bizler için gurur kaynağıdır" ifadesini kullandı.KKTC Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu ise yeni dönemde KKTC hükümetinin başarısının Türkiye'nin desteğiyle olacağını belirterek, "Dünyadan kopuk, ambargolar altında yaşatılan bir halk kitlesiyiz, devletiz. Egemenliği, siyasi varlığı inkar edilen bir devletiz. Normal koşullarda yaşatılmıyoruz. Normal koşullarda yaşama hakkımızın olduğuna inanarak, bu doğrultuda KKTC halkının hakkettiği yere ulaşabilmesi adına bu mücadeleyi veriyoruz. Her zaman olduğu gibi Anavatanımızın desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tahsin Ertuğruloğlu İdris Güllüce Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title