Haberler

Bakan Güler, Mevlana Türbesi'nde Dua Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Petrol Yasasını Savunarak, 'Eleştiriler Yersiz. Konu Komisyonda da Aynı Şekilde Kabul Edildi' Dedi.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, petrol yasasını savunarak, ''Eleştiriler yersiz. Konu komisyonda da aynı şekilde kabul edildi'' dedi.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Konfederasyonu öncülüğünde gerçekleştirilecek 'Ülkemizin Enerji Projeksiyonu' konulu toplantıya katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Güler, Selimiye Camii'nde cuma namazı kıldıktan sonra Mevlana'nın türbesinin de içinde bulunduğu Mevlana Müzesi'ne geçti.

Mevlana'nın sandukası başında el açıp, dua eden Bakan Güler, Konya Müzeler Müdürü Erdoğan Erol'dan dergah bölümü ve müzede sergilenen tarihi eserler hakkında bilgi aldı. Bakan Güler, Osmanlı Sultanı Abdülmecit'in torunu Bereket Şah tarafından müzeye bağışlanan 8'nci yüzyıldan kalma Kuran ile mini rahleyi ilgiyle inceledi.

Müze çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güler, Petrol Yasası ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, ''Eleştirilerin bir çoğunun yersiz olduğunu daha önce arkadaşlarım da ben de söylemiştik. Konu konmisyonda görüşüldü. Orada da bu konu aynı şekilde kabul edildi'' dedi.

Silivri ve Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesi ile ilgili bir soruya da yanıt veren Bakan Güler, ''Silivri ile ilgili proje tamamlama aşamasına geldi ve burası yer altı deposu olarak kullanılacak. Tuz Gölü ile ilgili de ihale süreci devam ediyor'' diyerek müzeden ayrıldı.

Kerem PULGAT- İsmail AKKAYA/KONYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title