Haberler

Bakan Güler, Macaristan Ekonomi ve Ulaştırma Bakanı Koka ile Biraraya Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Nabucco Projesi'nin 6. Ortağının Birkaç Hafta İçinde Belirleneceğini Belirtti. Güler Ayrıca, Nisan Ayının İkinci Haftasında Budapeşte'de Ortak Enerji Komitesi Toplantısını Yapacaklarını ve Yapılacak Görüşmelerle Nabucco'nun Bir An Önce Hayata Geçmesini Sağlamak İstediklerini Kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Nabucco Projesi'nin 6. ortağının birkaç hafta içinde belirleneceğini belirtti. Güler ayrıca, Nisan ayının ikinci haftasında Budapeşte'de Ortak Enerji Komitesi toplantısını yapacaklarını ve yapılacak görüşmelerle Nabucco'nun bir an önce hayata geçmesini sağlamak istediklerini kaydetti.

Bakan Güler, Macaristan Ekonomi ve Ulaştırma Bakanı Janos Koka ile biraraya geldi. Güler, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, konuk bakan ile başta Nabucco Doğalgaz Hattı Projesi olmak üzere ortak enerji projelerini görüştüklerini söyledi. Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını Norveç, Rusya ve Cezayir'den karşıladığını belirten Güler, 4. arter olarak Türkiye'nin Nabucco ile önemli bir ihtiyacı gidereceğini söyledi. Macaristan'ın kullandığı doğalgazın büyük miktarını Rusya'dan aldığını ve kaynak çeşitliliği

istediğini belirten Güler, Nabucco'nun 5 ortağından biri olan Macar MOL şirketinin yöneticilerinin de görüşmelere katıldığını söyledi. Türk hükümetinin Nabucco Projesi'ni desteklediğini belirten Güler, projenin 6. ortağını kararlaştırma aşamasında olduklarını ve birkaç hafta içinde 6. ortağın belirleneceğini söyledi. Nisan ayının ikinci haftasında Budapeşte'de Ortak Enerji Komitesi toplantısını yapacaklarını ve yapılacak görüşmelerle Nabucco'nun bir an önce hayata geçmesini sağlamak istediklerini kaydetti.

Konuk Bakan Koka de, Nabucco'ya büyük önem verdiklerini belirterek, iki ülke arasında kültür ve turizm konularındaki ilişkiler yanında Nabucco başta olmak üzere enerji alanındaki ilişkilerin de önemli olduğunu söyledi.

(MÜG-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title