Haberler

Bakan Güler Konya'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yeni Çıkacak Petrol Yasası ile İlgili Olumsuz Eleştirilerin Çoğunu Yersiz Bulduğunu Belirterek, Yasanın Komisyonda Kabul Edildiğini Söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yeni çıkacak Petrol Yasası ile ilgili olumsuz eleştirilerin çoğunu yersiz bulduğunu belirterek, yasanın komisyonda kabul edildiğini söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Selimiye Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Hz. Mevlana'nın kabri başında dua eden Hilmi Güler, müzede bulunan eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Müze çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güler, Kıbrıs ve Akdeniz'de yapılan petrol arama çalışmaları hakkındaki soruya, "Türkiye Petrolleri normal çalışmalarını ve etüdünü sürdürüyor. Dolayısıyla etüd bittikten sonra ne yapacağımıza karar verip sizlerle paylaşacağız" dedi. Çıkacak olan Petrol Yasası hakkındaki eleştirileri de değerlendiren Bakan Güler, "Bu eleştirilerin çoğunun yersiz olduğunu zaten daha evvelden de söylemiştik. Yasa komisyonda görüşüldü ve orada da kabul edildi" şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanı Olmert'in Türkiye gezisinde Türkiye'nin İsrail ile ortak yapacağı Ceyhan-Aşkeron Çoklu Boru Hattı projesinin gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Bakan Güler, "O proje görüşmelerde ele alınan konulardan bir tanesi olabilir ancak toplantılarda ben yer almadığım için kesin bir bilgi veremiyorum" diye konuştu. Silivri ve Tuz Gölü'ne yapılacak doğalgaz deposu hakkında ise Bakan Güler, "Silivri'deki çalışmalar bitmek üzere. Orası yer altı deposu olarak kullanılacak. Tuz Gölü ile ilgili de ihale süreci devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

(MÇ-İP-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title