Haberler

Bakan Gül'ün 'Tercüme Hassasiyeti'...

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara'da Bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdül Mehdi ile Bir Araya Geldi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdül Mehdi ile bir araya geldi.

Gül ve Mehdi, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.Basın toplantısında tercümanın Mehdi'nin sözlerini 'Yabancı örgütlere karşı mücadele etmemiz söz konusu olamaz." sözleri üzerine biran şaşkınlık geçiren Bakan Gül ,"Türcümede bir yanlışlık olabilir mi?" diye sordu.

Tercüman, Bakan Gül'ün isteği üzerine konuk Mehdi'ye birkez daha sordu ve aynı sözleri tekrarladı.Bu sırada Bakan Gül'ün gergin ifadesi kameralara yansıdı

-BAKAN GÜL-

Basın toplantısında konuşan Bakan Gül,"Irak bizim komşumuz.Irak'ın içinden geçtiği sıkıntılı durum bizi de üzmektedir.Irak'ın huzura ve istikrara kavuşması, birliğini ve bütünlüğünü korunması çok önemlidir.

Irak ve Türk halkı daima dosttur.Oradaki ateşin bir an önce sönmesi gerekir.Irak kendi halkı ve komşuları ile baraşık hale geldiğinde bütün bölgede güvenlik oluşacak ve daha iyi işbirliği olacaktır."dedi.

-IRAK CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ADİL ABDÜL MEHDİ-

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdül Mehdi ise "Irak'ta olanların Irak üzerine ve bölgeye etkisini biliyoruz. Özellikle Türkiye üzerindeki etkisini bilmekteyiz.Bölgesel ve uluslararası iklim de Irak'taki durumu etkilemektedir.

Irak'ın geçirdiği bu zor dönemde biz Türkiye'den her türlü desteği gördük.Türkiye'nin çıkarıda Irak'ta demokratik bir sistemin olmasından geçmektedir.Irak içinden Türkiye'ye herhangi bir saldırının yapılmaması gerekmektedir.Bunu gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.Herhangi bir saldırı olmaması için çalışacağız.

-KERKÜK-

Irak'taki terör sorununa çözüm bulunması gerektiğini belirten Mehdi,"El Kaide örgütünün yaptığı terör faaliyetlerine de çözüm bulmalıyız. Irak'ta uzlaşı prensibini benimsedik.Anayasal ve siyasi sorunlarda bu uzlaşı ilkesinden hareketle çözümlenecektir.Irak'ta bölge sınırları konusunda sorunlar bulunmaktadır. Kerkük'ün sınırlarının çözülmesi gerekmektedir.Bunlar anayasa ve uzlaşma yolu ile çözülecektir."

Mehdi ve Gül daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-K.IRAK'A MÜDAHALE-

Bir gazetecinin,"Türkiye'nin K. Irak'a müdahale etmesini nasıl karşılarsınız?" yönündeki bir soruya karşılık Mehdi,"Irak'ta anayasa var.Bir de uluslararası meşrutiyet var. Bunlara göre hareket etmekteyiz.Irak'ta sadece PKK yok.Başka örgütlerde bulunmaktadır.Bu sorunlar tek taraflı uygulamalarla çözüme kavuşturulamaz.Kapsamlı bir işbirliği yapmak gerekir.Bütün ülkelerin bağımsızlığına saygı duyulması gerekir.Irak'taki mevcut durumun komşu ülkelere saldırı olmasını önlemek için elimizden geleni yapmak durumundayız."diye yanıt verdi.

-PKK-

"2007 yılında PKK konusunda neler yapacak sınız?" sorusu üzerine ise Mehdi; şöyle yanıt verdi;"Iraklı örgütlere karşı mücadele ediyoruz.Yabancı örgütlere karşı mücadale etmemiz söz konus olamaz.Irak'ı korumak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."dedi.

-TERCÜMANA MÜDAHELE-

Bakan Gül, bu sözler üzerine Mehdi'nin sözlerini tercüme eden tercümana müdahale ederek, "Türcümede bir yanlışlık olabilir mi?" diye sordu.Tercüman, Bakan Gül'ün isteği üzerine konuk Mehdi'ye birkez daha sordu ve aynı sözleri tekrarladı.Bu sırada Bakan Gül'ün gergin ifadesi kameralara yansıdı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title