Haberler

Bakan Gül NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına Katıldı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kıbrıs Konusunda AB'nin Getireceği Önerilerin İçeriğinin Henüz Bilinmediğini Belirterek, "Umarım Ayrıntılarda Kaybolmazlar" Dedi. Belçika'nın Başkenti NATO Karargahında Bugün Yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına Katılan Gül, Toplantıların Ardından Türk Basın Mensuplarına Bilgi Verdi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kıbrıs konusunda AB'nin getireceği önerilerin içeriğinin henüz bilinmediğini belirterek, "Umarım ayrıntılarda kaybolmazlar" dedi. Belçika’nın başkenti NATO karargahında bugün yapılan NATO dışişleri bakanları toplantısına katılan Gül, toplantıların ardından Türk basın mensuplarına bilgi verdi.

Basın mensuplarının AB ile ilgili sorularını yanıtlayan Gül, müzakere süreci hakkında "Biz yolumuza devam ederiz. Gerekirse fasılları kendimiz açar ve kapatırız. Türk halkının çıkarına gerçekleştirilen reformlar devam eder. AB kafa karışıklığından kurtulduğunda daha ciddi bir şekilde gelir, müşterek çalışmalarımıza devam ederiz. Reformları dış telkinlerle yapmıyoruz, dışardan müdahale bazen işleri zorlaştırıyor. Ne yapacağımızı biz biliyoruzö diye konuştu. Gül, Kıbrıs konusunda AB'nin getireceği önerilerin içeriğinin henüz bilinmediğini belirtirken, "Umarım ayrıntılarda kaybolmazlar" dedi. Gül, kapalı Maraş bölgesi ile ilgili olarak da, "Maraş'ın bu işlerle hiçbir ilgisi yoktur. Maraş, müzakere masası üzerinde değildir. Ancak kalıcı bir çözüm aşamasında masaya getirilir" dedi.

‘AFGANİSTAN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

NATO toplantıları hakkında da bilgi veren Gül, toplantılarda ağırlıklı olarak Afganistan ve Kosova konuları üzerinde durulduğunu söyledi. Türkiye’nin daha önceki dönemde ISAF’ın komutasını iki kez üstlendiğini hatırlatan Bakan Gül, Türkiye’nin Afganistan için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi. NATO tarafından yürütülen ISAF harekatının tüm Afganistan’a yayıldığını belirten Gül şunları kaydetti: “Kabil bölgesini de içeren merkez bölgede önemli bir rol oynamaktayız. ISAF'a mevcut askeri katkımız 800 personel civarındadır. Merkez bölgenin komutasını Nisan ayında devralacağız. Bu dönemde katkımız 950'ye çıkacaktır. Ayrıca, Afgan subaylarının ve polis memurlarının eğitimine de katkıda bulunmaktayız. Bu çerçevede 340 Afgan subay askeri okullarımızda eğitim gördü. Geçen yıl 75 polis memuruna da uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi."

'KOSOVA MESELESİ HASSAS BİR AŞAMADA'

Kosova konusuna da değinen Gül Kosova’da kritik bir sürece girildiğine dikkat çekerek, “Kosova meselesi hassas bir aşamada bulunmaktadır. Kosova'nın statüsü konusunda BM Özel Temsilcisi (Martti) Athisaari önümüzdeki günlerde önerilerini taraflara iletecektir. Bu dönemde bizim de yaklaşık 380 personel bulundurduğumuz barışı koruma gücü KFOR'un gelişmeleri yakından takip etmesi, gerekli güvenlik önlemlerini sürdürmesi ve geçiş döneminde istikrarı koruması önem taşımaktadırö dedi. Gül, Türkiye’nin Mayıs ayında güney bölgedeki çok uluslu görev kuvvetinin komutasını bir yıllığına üstleneceğini de belirtti.

Abdullah Gül, NATO'daki konuşmasında, tüm müttefiklerin adil katkılarla sorumluluklarını üstlenmeleri gereğine değindiğini ifade etti. Bakan Gül ayrıca NATO toplantılarında yaptığı konuşmada Pakistan'ın NATO ile ilişkilerinin ve işbirliğinin geliştirilmesinin önemini de vurguladığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title