Haberler

Bakan Gül İzmir'de (2)

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan'a Giderken Söylediği 'PKK ile Mücadele Koordinatörlüğü' Konusundaki Sözlerine İlişkin, "Herkes Muhakkak Ki Elinden Geleni Yapıyor Ama Arzu Ettiğimiz Neticeler Ortaya Çıkmıyor" Dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan'a giderken söylediği 'PKK ile mücadele koordinatörlüğü' konusundaki sözlerine ilişkin, "Herkes muhakkak ki elinden geleni yapıyor ama arzu ettiğimiz neticeler ortaya çıkmıyor" dedi.

Kurban Bayramı ve yeni yıl nedeniyle özel ziyaretlerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Bakan Gül, Kaya Prestige Otel'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen basın ile sohbet toplantısına katıldı. Sonu sohbet şeklinde geçen toplantının başında kısa bir konuşma yapan ve soruları cevaplandıran Gül, bugün parti içerisinde bir istişare toplantısı yaptıklarını, İzmir ve Ege Bölgesi'nin sorunlarını değerlendirdiklerini kaydederek, hükümet olarak İzmir'e büyük önem verdiklerini ve şehrin eksiklerini gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. EXPO'nun lokal bir uygulama olarak görülmemesi gerektiğinin, bunun büyük bir Türkiye projesi olduğunun altını çizen Bakan Gül, bu konuda 98 ülkenin karar vereceğini, hükümet olarak, Dişişleri olarak yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını bildirdi.

İktidara geldiklerinde Türkiye'de çok büyük bir yangın olduğunu savunan Bakan Gül, "Hükümetimizin ilk 4 yılı, Türkiye'deki yangını söndürme yılı olmuştur. Türkiye'de çok büyük bir yangın vardı, bu yangın evimizin içindeydi. Evimizin içi derken Türkiye'yi kastediyorum. Sarsıntılar geçirdik, çok büyük acılar geçirdik. Hatırlarsanız 4 yılı, nasıl fabrikalar kapanırdı, insanlar ne kadar çok ümitsizdi. 4 sene içinde bu yangını söndürüp Türkiye ile tekrar istikrarı sağlayıp makro ekonomik göstergeleri düzene koyunca, şimdi evin içini süsleme sırası gelmiştir. Dolayısıyla inanıyorum ki halkımız bu yapılanları takdir edecek ve önümüzdeki seçimde AK Parti'yi tekrar iktidar yapacaktır ve bu istikrar dönemi içerisinde önümüzdeki yapılması gereken öncelikli işlere seferber olacağız" diye konuştu.

Bazılarının 2007 yılını seçim yılı, kaybedilecek bir yıl olarak gördüğünü kaydeden Gül, kendilerinin eski seçim anlayışını terk ettiklerini belirtti ve şöyle konuştu:

"Bazıları 2007 yılını, seçim yılıdır diye kaybedilecek yıl olarak görüyorlar. Biz hükümet olarak asla böyle düşünmüyoruz. Bırakın 1 yılı, 1 ay, 1 hafta, 1 günü kaybedecek vaktimiz yoktur. Türkiye geçmişte çok şey kaybetmiştir. Biz eski siyaset tarzını terk etmiş bir partiyiz, hükümetiz. O bakımdan 2007 yılı da herkes için kazanç yılı olacaktır. Özellikle işadamlarımızın dikkatini çekmek istiyorum, yatırımcılarımıza seslenmek istiyorum, kesinlikle herkes hesabını, kitabını ona göre yapsın. Şimdiye kadar verdiğimiz sözleri nasıl tuttuysak, bu söz de öyle geçerlidir. Sayın başbakanımız bununla ilgili çok kesin açıklamaları zaten yapmıştır. Neyi taahhüt ettiysek onu gerçekleştirdik, bundan sonra da öyle olacaktır. Dolayısıyla 2007 yılı hepimiz için seferberlik yılıdır, daha çok çalışma yılıdır."

"SAVAŞ ŞARTLARINDA BİLE İDAMI KALDIRMIŞ BİR ÜLKEYİZ"

Başbakan Erdoğan'ın Lübnan'a giderken uçakta PKK ile mücadele koordinatörlüğü konusunda gazetecilere yaptığı açıkmaların hatırlatırlaması ve görüşünün sorulması üzerine Bakan Gül, sayın başbakanın sözlerinde nüanslara dikkat etmek lazım. Herkes elinden geleni yapıyor, ama arzu ettiğimiz neticeler hala ortaya çıkmamıştır. Beklentilerimiz daha büyüktür. Dolayısıyla henüz beklentiler yerine gelmemiştir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın "Hiçbir şey yapılmıyor" manasına gelecek bir ifadesinin olmadığını kaydeden Gül, şöyle devam etti:

"Muhakkak çok şeyler yapılıyor, özellikle terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulması ilgili önemli çalışmalar yapılmıştır, yapılmaya da devam ediyor. Irak ile ilgili çok büyük beklentimiz var. Bunları Amerikalılar da zaten söylüyorlar. Onlar da Türkiye'ye karşı daha çok terörle mücadelede işbirliği yapmaları gerektiğinin farkındalar. Gerek Başkan Bush, gerek dışişleri bakanları, gerek bir çok önemli isimleri bunları tekrarlıyor. Sayın başbakanımızın da dediği doğrudur, beklentimiz daha çoktur. Bu beklenti tam yerine hala gelmemiştir. Ümit ediyoruz ki Türkiye, ABD ve Irak arasındaki bu koordinasyon daha etkili devam eder ve bu beklenti gerçekleşir."

Ortadoğu'daki gelişmeleri de değerlendiren Dışişleri Bakanı Gül, "Ortadoğu'da her şey çok kritik. Hepimizin arzu ettiği şey istikrarın Irak'a, Ortadoğuya gelmesi. son aylarda en büyük tedirginliğimiz şu dur; Irak içinde, Filistin içinde, Lübnan içerisindeki iç çekişmeler çok tehlikeli boyuta varmıştır. Herkes doğu-batı çatışmasından bahsederken, çatışmanın aslında doğunun içinde olduğunu görüyoruz. Bu, çok tedirgin edici bir durumudur. Ayrıca bu bölgenin yöneticileri, idarecileri, siyasi akımların önderlerinin olup bitenlerden ders alması ve bu tuzaklara düşmemesi gerekir" dedi.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmesi konusundaki görüşleri de sorulan Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye bütün şartlarda idamı kaldırmış bir ülke. Savaş şartlarında bile idamı kaldırmış bir ülkeyiz. Ümit ederiz ki bu bütün dünyada gerçekleşsin. Ama her ülkenin kendi iç hukuku vardır. Dolayısıyla mücadele edebilecek durumda değiliz. Şimdi geleceğe bakmak gerekir, kan davası peşinde koşmamak gerekir. Sünniler de, Şiiler de, Kürtler de, Türkler de, Araplar da, herkes Irak vatandaşıdır. Oradakiler Irak vatandaşıdır ve Irak hepsinindir. Bu bilinu böyle düşünmüyoruzç içinde hareket etmeliler. Şimdiye kadar anlamsız mücadelelerden çok sayıda insan canından oldu ve Irak'ın serveti de tükendi. Irak'ın neredeyse bel kemiği kırıldı. Dolayısıyla, bunlardan ders almaları ve kendi ülkelerine sahip çıkmaları gerekir. Biz komşu bir ülke olarak buna çalışıyoruz."

İran'ın Türkiye'ye verdiği doğalgazı kesmesinin ardından bir basın toplantısı yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün '2007 yılı jenaratör yılı olacak' sözünün hatırlatılarak doğalgaz sorununun aşılması konusunda yapılan çalışmaların sorulması üzerine Bakan Gül, "Çok sevindi anlaşılan" dedi ve bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın her türlü tedbiri aldığını söyledi.

Daha sonra sohbet şeklinde devam eden toplantıya Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, bazı İzmir milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Ali Aşlık ile teşkilat yöneticileri ve belediye başkanları da katıldı.

(ERG-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title