Haberler

Bakan Gül'den İzmir Expo 2015'e Destek Sözü

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Expo 2015'e Aday Olan İzmir'e Çok Büyük Yatırımlar Yapılacağını Belirterek, 'Bu Çok Büyük Bir Organizasyon. 2010 Yılı'nda Çin'de Yapılacak ve 60 Bin Ziyaretçinin Gelmesi Bekleniyor. İzmir'e Daha Fazla Ziyaretçi Gelecek. Bu Bir Kentin Kendi Olanaklarıyla Yapabileceği Bir Organizasyon Değil. Her Türlü Desteği Yapacağız' Dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, EXPO 2015'e aday olan İzmir'e çok büyük yatırımlar yapılacağını belirterek, ''Bu çok büyük bir organizasyon. 2010 Yılı'nda Çin'de yapılacak ve 60 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. İzmir'e daha fazla ziyaretçi gelecek. Bu bir kentin kendi olanaklarıyla yapabileceği bir organizasyon değil. Her türlü desteği yapacağız'' dedi.

Abdullah Gül, geçen 2 Ocak'ta, dayılarının kızlarının nişan törenlerine katılmak için İzmir'e geldi. Gül basına kapalı nişan törenlerinin ve özel ziyaretlerinin ardından, bugün İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı makamında ziyaret etti. Vali Köksal, Bakan Gül'ün İzmir'in EXPO 2015'e aday olması sürecinde büyük destek verdiğini hatırlatarak, bakan Gül'e hitaben şunları söyledi:

''Hükümet olarak, arkamızda olduğunuzu ifade ettiniz. İzmir'e çok büyük önem veriyorsunuz. EXPO 2015 adaylık sürecinde heyetleri birlikte karşıladık. Birlikte ziyaretler yaptık. Yeni çıkan bakanlar kurulu kararıyla da EXPO'nun yönlendirme kurulu başkanlığını üstlenerek, bu organızasyona ve İzmir'e verdiğiniz önemi gösterdiniz. ÜNİVERSIADE'la da bizzat ilgilendiniz. Kentin diğer sorunlmarında da özellikle çevre yolu sorunuyla yakından ilgilendiniz. Destek oldunuz. Şahsım ve İzmirliler adına size teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.''

''İZMİR TÜRKİYE'NİN İNCİSİ''

Bakan Gül ise, Türkiye'nin incisi İzmir'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek. İzmir'in Türkiye'nin gözbebeği olduğunu, gelişmişlik ve kalkınmanın örneklerinin görüldüğü İzmir'e hükümetin de büyük önem verdiğini açıkladı. İzmir için ''Van'dan Edirne'ye, Trabzon'dan Adana'ya, Kayseri'den Sivas'a kadar, İzmir, Türkiye'nin incisi diye konuşuluyor'' diyen Gül şöyle devam etti:

''İzmir EXPO 2015'e aday oldu. Hükümetimiz İzmir'i aday gösterdi. İzmir daha uygun olduğu için bu kararı verdik. Çok büyük bir organizasyon, 2010'da Çin'de yapılacak EXPO'yu 60 milyona yakın insanın ziyaret edeceği düşünülüyor. İzmir'de yapılırsa daha fazla kişi gelecek. Bunlar şehir imkanlarıyla olacak işler değil. Çok büyük yatırımlar gerekiyor. 2008'in Mart ayında nerede olacağı kesinleşecek. 98 ülke İtalya ile Türkiye arasında tercihte bulunacak. Şu anda bu ülkelerle temasa girdik ve tüm ağırlığımızı kullanacağız. 19 Aralık'ta yönlendirme kurulu için karar çktı. Önümüzdeki hafta önemli toplantılar yapacağız. Yapılması gereken çok işler var. Bakanlarımız da bunun bilincinde. İzmir'in büyümesi Türkiye'nin büyümesidir. Hükümet kente büyük önem veriyor. Önümüzdeki yıllar hem Türkiye hem de İzmir için çok önemli olacak. Yeni yıl tüm vatandaşlarımıza hayır getirsin.''

Gül vilayet konağından ayrılırken, kendisini izleyen İzmirliler'in yanına giderek selam verdi. Bedensel engelli bir vatandaş, 'Başbakanım' diye hitap ederek Abdullah Gül'den yardım istedi ve Gül'e bazı evrak verdi. İzmir Valisi Köksal sonrunu çözme sözü vererek, engelli vatandaşın evrakını Gül'en aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title