Haberler

Bakan Gönül, Rumsfeld ile Biraraya Geldi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile Pentagon'da Biraraya Geldi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile Pentagon'da biraraya geldi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un girişinde, Donald Rumsfeld tarafından askeri törenle karşılanan Vecdi Gönül, Pentagon defterini de imzaladı. Daha sonra Gönül ve Rumsfeld başkanlığında heyetlerarası görüşmelere geçildi.

Bu görüşmede, ABD'nin eski Ankara büyükelçilerinden, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman da yer aldı. Heyetlerarası görüşmenin en başında Rumsfeld, Gönül'e, ''talihsiz harita krizi'' nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve bu konuyu açıklığa kavuşturmak üzere Gönül'e bir mektup göndermiş olduğunu söyledi.

Pentagon'daki yardımcılarından mektubun bir kopyasını Gönül'e sunmalarını isteyen Rumsfeld, ortaya çıkan olayda Pentagon'un hiçbir ilgisi bulunmadığını vurguladı.

Gönül, Rumsfeld ile görüşmesinin ardından, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Gordon England ile de Pentagon'da biraraya geldi. Gönül'ün gündeminde, savunma sanayi konuları ve PKK terörüyle mücadele bulunuyor. Gönül, Washington'daki temaslarının ardından Texas eyaletinin Fort Worth kentine geçecek ve yarın F-35 üretim tesisinde incelemelerde bulunacak. Gönül başkanlığındaki Türk heyetinde, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar da bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title