Haberler

Bakan Gönül'den "Sınır Ötesi Operasyon" Değerlendirmesi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Savunma Bakanları Toplantısı Nedeniyle Bulunduğu Kiev'de ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile Görüştü.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Savunma Bakanları toplantısı nedeniyle bulunduğu Kiev'de ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile görüştü.

Vecdi Gönül, görüşmede Türkiye'nin, ABD'den Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı somut şekilde harekete geçmesi yolundaki beklentisini karşı tarafa ilettiğini söyledi. Bakan Gönül, "Sınırı geçme planlarımız var, ancak hemen değil" dedi. Gönül, ABD'ye bu sorunla ilgili Türkiye ile birlikte çalışma çağrısında bulundu. Bakan Gönül ayrıca, terör örgütü PKK'nın elinde Türk askeri bulunmadığını belirtti. ABD Savunma Bakanı Robert Gates de, Türkiye'nin hemen sınır ötesi bir operasyona girişeceğini sanmadığını

ifade etti. Gates, "Teröristlerle mücadelede birinci ve en önemli sorun, harekata geçilmesini sağlayabilecek istihbarattır. Türk bakana, harekata geçilmesini sağlayacak istihbarat olmadan, spesifik hedefler bulunmadan sınırın diğer tarafına büyük bir güç göndermenin muhtemelen sivil kayıplara yol açabileceğini söyledim" dedi. Gates, Türkiye'den Irak'a büyük boyutlu bir askeri güç göndermeyeceği yönünde garanti alıp almadığı sorusuna ise "Hayır" cevabını verdi.

(İB-İB-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title