Haberler

Bakan Gönül: Böyle Başarı Dünyada Yok

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, genel seçimlerde Ak Partinin aldığı oy oranı ile ilgili olarak "Türkiye'de hiç olmadık bir başarı sağlandı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, genel seçimlerde Ak Partinin aldığı oy oranı ile ilgili olarak "Türkiye'de hiç olmadık bir başarı sağlandı. Araştırılıyor, dünyada da böyle bir şey oldu mu diye" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani ve Gökçen Enç ile AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanlığı'na teşekkür ziyaretinde bulundu. Kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Bakan Gönül ve beraberindekiler, partililerle bir süre sohbet etti. Bakan Gönül partililere teşekkür ettiği konuşmasında, "Önemli bir döneme girdik. Türkiye'de hiç olmadık bir başarı sağlandı. Hala araştırılıyor, 'dünyada da böyle bir şey oldu mu' diye. Ben 'dünyada da böyle bir başarı sağlandı' tespitinin yapıldığını şu ana kadar öğrenebilmiş değilim. Bu nedir? İkinci defa iktidardayken seçime giriyorsunuz ve seçimi kazanıyorsunuz. Kazanmakla kalmıyorsunuz oylarınızı artırıyorsunuz. Uygulanan dış politikalarla Türkiye'nin dışarıda çok yüksek bir itibarı var. Gazeteler bile ne makaleler yazıyorlardı. 'Bu defa CHP'ye oy verin' diye yazıyorlardı. Bu makaleleri yazan yabancılar, 'şu hizmetleri yapmıştır ama bu defa CHP'ye oy verin' diye hizmetleri de söylüyorlardı. Adeta adam adama yapılan bir mücadele sonucu bütün iller bazında adeta sözleşmiş gibi bir neticeye ulaşıldı. Bu netice gerçekten tarihi bir sonuçtur. Gerçekten tarihi bir başarıdır ve bu başarı da bütün Türkiye katında çalışan arkadaşlarımızın muvaffakiyetidir" dedi.

Mazbataları aldıklarını ve tek eksiklerinin TBMM'de yemin etmek olduğunu söyleyen Bakan Vecdi Gönül konuşmasını şöyle sürdürdü, "Bu kaçıncı yeminim ben onu da şaşırdım. 'Ama bir kere daha yemin edeceksin' diyorlar. Ama şurası muhakkak ki bunların hepsi formalitedir. Önemli olan sizlerle bizlerin gönülden ve çalışmada işbirliği halinde olmamızdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Başkanı Hüseyin Güney tarafından Bakan Vecdi Gönül'e, kendisinin ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun yer aldığı 50 santimetre eninde, 60 santimetre boyunda çerçeveli fotoğraf hediye edildi. Bakan Gönül ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra Oba Belediyesi tarafından düzenlenen 11'inci Kültür Sanat ve Portakal Festivali'ne katıldı. Yaklaşık 1 kilometre mehter takımı eşliğinde yürüyen Bakan Gönül, vatandaşları selamladı. Festival alanında halk oyunları ekibinin dans gösterisini izleyen Bakan Vecdi Gönül'e, Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu şilt hediye etti. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title