Haberler

Bakan Fatma Şahin, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftara Katıldı."Sizler Öyle Mübarek İnsanlarsınız,...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şehitler Abidesi'nde, şehit aileleri ve muharip gazilerle iftara katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şehitler Abidesi'nde, şehit aileleri ve muharip gazilerle iftara katıldı.

Şahin, iftar öncesinde, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki 57. Alay Şehitliği'ni ziyaret etti.

Burada, dua eden Şahin, şehitliklere karanfil bıraktı, Conkbayırı ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni gezdi.

Gazetecilerin merkezi nasıl bulduğunu sormaları üzerine Bakan Şahin, "Bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, inancın neleri kazandırdığını, bir merminin nasıl bir savaşı değiştirdiğini, bir askerin, bir komutanın neleri değiştirdiğini bizlere gösterebilen, çok ibret dolu sahneler var. Bu belgeseli ders alıp çocuklarımıza gençlerimize Çanakkale Ruhu'nu aşılamak durumundayız. Ben bu manada alanı çok önemsiyorum. Bize burayla ilgili bize düşen neyse yapmaya hazırız" dedi.

-Şehitler Abidesi'nde iftar-

Bakan Şahin daha sonra Çanakkale Valiliği'nin şehit aileleri ve muharip gaziler için Şehitler Abidesi tören alanında düzenlenen iftara katıldı.

Şehit aileleri ile gazilere karanfil veren Bakan Şahin, birlikte fotoğraf çektirdi.

Bakan Şahin, yaptığı konuşmada, şehitlik makamının önemli bir makam olduğunu vurgulayarak, "Sizler öyle mübarek insanlarsınız, evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, en yakının acısı, ateş düştüğü yeri yakıyor... O kadar acı ki. Ama buna rağmen bu ülkenin birliğine beraberliğine, dua etmek, sabretmek sizin büyüklüğünüz, sizin inancınızın göstergesi ve kahraman yiğitlerimizin kahraman ailelerisiniz" diye konuştu.

Bakan Şahin, şöyle devam etti:

"Sizler, bu makamın, hakkını vermek ve şehitlerinizin ruhunun şad olması noktasında sabırla metanetle, tevekkülle yaşamınıza devam ediyorsunuz. ve bu makam peygamber ocağından, peygamber kucağına giden bir makam. Öyle bir makam ki peygamberlikten sonraki en yüce makam. Eğer biz yalnızca ölümle hayatın bittiğine inanmıyorsak eğer biz bu dünyanın bir sınav olduğuna inanıyorsak. Bu sınavın büyüklüğü ve acının büyüklüğünün buradaki mükafatın da büyüklüğüne delil olacağına inanıyoruz. Biz böyle baktığımız zaman bu makamın yüce mevlamın herkese nasip etmediğini de biliyoruz."

-"Bakanlığımız yeniden yapılandırıldı"-

Bakanlığının yeniden yapılandırıldığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Şehit yakınları ve gaziler bölümü, müstakil bir daire başkanlığı olarak bize bağlandı. Benim üçüncü dönem milletvekilliğim. Çok şehit ailesi ile bir arada olduk. Uygulamalarda yaşanan farklılıkları gördük. Mevzuattaki karışıklığı gördük. Bu makam bize verilir verilmez, arkadaşlarımızı talimatlandırdık. Dedik ki hemen hızlı bir şekilde çalışma yapalım. Uygulamada yaşanan sorunları azaltalım. ve yeterince acı çeken ailelerin acısını biraz olsun hafifletelim. Çok yoğun bir mesai harcadık. 6 ay gibi bir mutfak çalışması yaptık. ve sonradan Sayın Başbakanımızın ve ilgili bakanlıkların da talimatı ile çok güçlü bir paketi parlamentoya getirdik. Başbakanımız 'bu önemli bir pakettir, ekim ayına kalmadan meclis kapandan çıkarılmalıdır' dedikten sonra parlamentodan 25 maddelik paketi hazırladık. Biliyorduk ki istihdam ile ilgili sorunlarınız var. Tek istihdam verildiği zaman eş yada kardeş kullandığı zaman aile içinde sorunlar yaşanıyordu. Bekar ve evli olmasına bakılmaksızın ikici istihdam hakkının verilmesini çok önemsedik. ve bu pakette bunun verilmesi yönünde annenin ve babanın da, istese kullanması yönünde güçlü bir çalışmayı hayata geçirdik."

Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: İbrahim Uyar - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Uyar Fatma Şahin Çanakkale Gelibolu Yerel Haberler

title