Haberler

Bakan Fatma Şahin: Cehaletle Savaşacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te, iş adamları, kurum müdürleri ve basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te, iş adamları, kurum müdürleri ve basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Yemeğe; Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep Milletvekillerinden Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, kaymakamlar, belediye başkanları, iş adamları ve kurum müdürleri ile medya temsilcileri katıldı. Yemeğinin ardından kürsüye çıkan Bakan Fatma Şahin, eğitimde çok fazla kampanya başlattıklarını belirtti. Cehaletle savaşacaklarını ifade eden Bakan Şahin, şunları söyledi: "Parlamentoda her şeyi insani şekilde yapıyoruz. Bakanlığımız 2 yılda, 4 önemli ana kanunu çıkardı, 4'ünü de parlamentodaki diğer partilerin onayıyla yaptı. Buda aslında bir ve beraber olunca ne kadar ortaklıklarımızın geliştiğini ve nasıl ortak alanlar oluşturabildiğimizi de gösteren bir alan. Bir taraftan şehrimizle alakalı, şehrimiz göç alıyor. Aslında göç büyük bir nimet. Ben 81 ili dolaşan bir kardeşinizim. Göçün gelmediğini illerde, gençler gidiyor. Toplum yaşlanıyor, küçülüyor. O yüzden biz göçü berekete dönüştürmek için daha fazla eğitim, daha fazla sağlık, daha fazla istihdam sağlamak için bunun gayreti içerisindeyiz. Eğitim de yaptığımız kampanya herhalde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin iddiayla söylüyorum en büyük kampanyasıdır. 61 hayırseverimiz, bizde varız dediler. Biz, bütün milletvekili arkadaşlarımızla geçen yıl 200 milyon lira eğitime destek sağladık. Yalnızca kendi bakanlığımızda, sayın başbakanımızdan izin aldık. Bakanlığımızdan geriye kalan harcayamadığımız bütün paraları buranın eğitime gönderdik. 20 milyon lirayı aktardık, bu yıl yine aynısını yapacağız. Çünkü, cehaletle savaşacağız. O yüzden eğitimle ilgili bu yıl içerisinde 2 bin 300 derslik aynı anda yapılıyor. Başka şantiyeye dönüşmüş şehir yok. Eğitim kampüslerine dönüşmüş yer yok. Bize düşen şey gayret. Hiç birimizi dört dörtlük değiliz, her şey mükemmel olmayabilir. Ama samimi bir şekilde gayret ettiğiniz zaman, her zaman yolun açıldığını, çok daha güçlü hedeflere ulaşıldığını gördük. Hep bir ve beraber olma umudunu beraber yakaladığımız için ve geleceğe dair hayallerimizi, hedeflerimizi hep kendi bireysel yaşantımızdan daha üste tutabildiğimiz için ideallerimizi, hayallerimizi, hedeflerimizi bir üste çıkarabildiğimiz için bu birliği ve beraberliği sağlayabiliyoruz. O yüzden yolumuzun, çok açık olduğunu düşünüyoruz. Milletin duasını arkamıza alıp, yarınlara yelken açıyoruz" dedi.

Program, konuşmanın ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kürşad Tüzmen Fatma Şahin Erdal Ata Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title