Haberler

Bakan Faruk Özlü: "Büyük Devlet Adamı Olmak İstemeyenler Ufak Tefek Yetkilerle İdare Ederler"

Bakan Faruk Özlü: "Büyük devlet adamı olmak istemeyenler ufak tefek yetkilerle idare ederler"DÜZCE - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni anayasa ile ilgili olarak tek kişiye çok yetki verilecek tartışmalarına açıklık getirdi.

Bakan Faruk Özlü : "Büyük devlet adamı olmak istemeyenler ufak tefek yetkilerle idare ederler"

DÜZCE - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni anayasa ile ilgili olarak tek kişiye çok yetki verilecek tartışmalarına açıklık getirdi. Özlü; büyük devlet adamlığı için geniş yetkiler gerektiğini belirterek, "Büyük devlet adamı olmak istemeyenler ufak tefek yetkilerle idare ederler" dedi.

Ak Parti 16 Nisan'da yapılacak referandum'da sandık müşahitlerinin eğitilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Başkanı Hikmet Keskin ile partililer katıldı. Eğitim Toplantısı öncesinde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü; büyük devlet adamlığı için büyük yetkiler gerektiğini dile getirdi. Özlü, "Bu noktada biz ne istiyoruz. Karşı taraf ne istiyor. Biz büyük Türkiye istiyoruz. Zaman zaman tartışmalarda izliyoruz. Bu kadar yetki bir ek adama fazla değil mi? Değerli kardeşlerim büyük devlet adamlarının büyük yetkileri olur. Öyle ufak tefek yetkilerle büyük devlet adamı olunmaz. Ama amacınız büyük devlet adamı olmak değilse mevcut yetkilerinizle istifade edersiniz. Şimdi ben sizlere sormak istiyorum. Amerika'nın başkanı var. Yeni Başkan Trump eski Başkan Obama. Tam başkanlık sistemi. Amerika başkanındaki yetkiler, Amerika Başkanına çok mu geliyor? Bakın Amerika'da ordu direk başkana bağlıdır. Başkan vur deyince ordu vurur. Öyle meclisten falan yetki istemez. Dolayısıyla değerli kardeşlerim büyük devlet adamı olmak istemeyenlerin büyük işler yapmak istemeyenlerin mevcut sistemde daha az yetkilerle istifade etmek isteyenlerin söylemleridir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Özlü AK Parti Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title