Haberler

Bakan Fakıbaba: Türkiye'yi İşgal Etmiş Olacaklardı

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde FETÖ'nün başarılı olması halinde Türkiye'yi böleceklerini belirterek, "Ertesi gün masaya oturacaklardı;

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde FETÖ'nün başarılı olması halinde Türkiye'yi böleceklerini belirterek, "Ertesi gün masaya oturacaklardı; şurası şuranın olacak, burası burası olacak, Türkiye'nin bir parçasını Avrupa topluluğuna kattık ve Türkiye'yi işgal etmiş olacaklardı" dedi.

Geceyi Adıyaman'da geçiren Bakan Fakıbaba, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat ve Salih Fırat ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte bugün Kahta İlçesi'nde düzenlenen badem hasadına katıldı. Törende konuşan Bakan Fakıbaba, hedefi olmayan insanların başarılı olamayacağını kaydederek, bakan olduktan sonra günlük 20 saat çalıştığını söyledi. İnsanların farklı siyasi görüşlerinin olabileceğini ancak, ülkenin birlik ve beraberliği konusunda hemfikir olması gerektiğini ifade eden Fakıbaba, şöyle dedi:

"Biz bu memlekete, ülkemize sevdalıyız. Biz sevdalıyız arkadaşlar. Onun için Allah'ın izni ile bizim birlik beraberliğimizi bozdurmayacağız, bozamayacaklar. Birlik- beraberlik içinde olacağız. İnsanlar farklı düşünebilir. AK Parti'ye oy vermeyebilirsiniz. Bunu doğal karşılayabilirim. Ama Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne kim karşı gelir, onun önüne kim karşı gelirse ona canım feda olsun. Canım fedadır bu ülkeye. Birlik beraberliğimizi Allah bozmasın. Dün sıradan bir kişiydim, bakan olarak burada da sıradan bir kardeşinizim. Benim sizin aranızda hiçbir farkım yok. Hatta esas olan sizsiniz. Ben vekilim, vekilin de amacı buraya hizmet etmek. Benim amacım da buraya hizmet etmek, Türkiye'ye hizmet etmektir. Bakanlıklar, milletvekillikleri, bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan kalıcı olan hizmet etmektir. Dua alabilmektir."

FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişimini başarması halinde Türkiye'yi böleceklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Bakın bu dualar önemli bu desteğiniz önemli arkadaşlar. Bu destek olmaz ise 15 Temmuz akşamı ne olacaktı biliyor musunuz? Çok samimi yürekten söylüyorum. Ertesi gün masaya oturacaklardı; şurası şuranın olacak, burası burası olacak, Türkiye'nin bir parçasını Avrupa topluluğuna kattık ve Türkiye'yi işgal etmiş olacaklardı. Bunu görmemiz lazım arkadaşlar. Hatırlayın samimi olarak ilk göreve geldiğimizde, 2002 yılında ne büyük demokratik açılımlar yaptık. Ne büyük işler başardık. Ama bu işi başarmasını istemeyen güçlerin vatandaşın özgürce yaşamayan insanlar. Bu tür hayır fırsatlarla bizi birbirimizden ayırmaya çalışıp Türkiye'nin önünü kapatmaya çalışanlar. Onun için biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bundan 3- 4 sene önce her taraf çorak topraklardı değil mi? Ne büyük insanlarsınız. Bunu başarmak kolay değil. Bunu Avrupa'da başarırsınız. Niye? Günün 24 saati yağmur yağıyor. Zaten 3 tohum atsan ağaç çıkıyor. Ama erkek olan gelip şu kıraç topraklarda, şu yeşili ortaya çıkarabilmektir. Çalışkan insanlar bunu yapacak güçte olan sizlersiniz. Bunun için sizi yürekten kutluyorum. Badem ne kadar önemli olduğunu, Adıyaman'ın ne kadar önemli olduğunu bir sağlıkçı olarak biliyorum. 100 gramında 550 kalori olduğunu, önemli besin maddesi olduğunu, ben gıdanın ne kadar önemli olduğunu bilen kardeşinizim."

Bakan Fakıbaba'nın konuşması ardından hasat yapıldı. - Kahtaadıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title