Haberler

Bakan Fakıbaba'dan Bayburtlu Çiftçiye Teşekkür

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ümitcan adını verdiği prematüre buzağıyı evinde besleyen çiftçi Turgay Türkmen'e sosyal medya hesabından teşekkür etti.

ABDULKADİR NİŞANCI - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ümitcan adını verdiği prematüre buzağıyı evinde besleyen çiftçi Turgay Türkmen'e sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Merkeze bağlı Çamdere köyünde çiftçilik yapan Türkmen, aralık ayı sonunda prematüre buzağıyı yaşatabilmek için evine getirdi.

Türkmen, yaşamasını çok istediği için "Ümitcan" adını verdiği buzağıyı evinin bir odasında oluşturduğu bölümde beslemeye başladı.

Anadolu Ajansının çiftçi Türkmen'in bu davranışını haberleştirmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabı Twitter'dan teşekkür mesajı yayımladı.

AA tarafından servis edilen görüntülere de mesajında yer veren Bakan Fakıbaba, 2018'i "Buzağılar Ölmesin" sloganıyla buzağı ölümleriyle mücadele yılı ilan ettiklerini kaydetti.

Fakıbaba, "Prematüre doğan buzağıyı evinde ana baba şefkatiyle besleyip koruyan, yaşama bağlayan Bayburtlu çiftçi kardeşim Turgay Türkmen bizi gururlandırdı. 2018'de buzağı ölümlerini düşüreceğimize biz inandık, Turgay kardeşim de inandı. Birlikte bu yavruları Türkiye'ye kazandıracağız." ifadesini kullandı.

Validen ziyaret

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan da Türkmen'e ziyarette bulunarak, bu duyarlı davranışı dolayısıyla teşekkür etti.

Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen'in buzağıyı yaşatma gayretinin örnek bir davranış olduğunu belirterek, "Memnuniyetle görüyoruz ki buzağı da son derece sağlıklı. Bu örnek tavrı dolayısıyla ben Turgay Türkmen'e teşekkür ediyorum ve onu kutluyorum." dedi.

Pehlivan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018 yılını buzağı ölümlerini azaltma yılı ilan ettiğini anımsatarak, Bakan Fakıbaba'nın bu konuda ilgili bütün kişi ve kurumları yoğun mücadeleye davet ettiğini söyledi.

Bu kapsamda Bayburt olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde "Buzağıları Yaşatacağız, Meraları Yeşerteceğiz" sloganıyla çalışma başlattıklarını anlatan Pehlivan, "Memnuniyetle görüyoruz ki bu çağrıya saygıdeğer hemşehrimiz de kulak vermiş. Onun bu gayreti, buzağıyı yaşatma konusundaki özverili yaklaşımı hem ilimize hem de Türkiye'ye buzağıları yaşatma seferberliği konusunda adeta sembol oldu." diye konuştu.

Pehlivan, Türkmen'in bu çabasıyla bir canın yaşama tutunmasına vesile olduğunu vurgulayarak, "Bu tavrın bütün çiftçilerimize örnek olmasını temenni ediyoruz. Bütün buzağıların böyle yaşamasını, hem bu işle iştigal eden çiftçilerimizin hem ülkemizin ekonomisine katkı sağlaması temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bakanımızın bu tutumundan çok duygulandım"

Çiftçi Türkmen, Bakan Fakıbaba'nın sosyal medya hesabından fotoğraflarını paylaşarak teşekkür etmesinin bir çiftçi olarak kendisini onurlandırdığını dile getirdi.

Haberin basında yer almasının hemen ardından Bakanlık yetkililerinin telefonla arayarak kendisine teşekkür ettiğini anlatan Türkmen, "Beni telefonla aradıktan sonra Bakanımız da sosyal medya hesabından bana teşekkür etmiş. Bakanımızın bu tutumundan dolayı çok duygulandım." dedi.

Öte yandan, Vali Pehlivan, Türkmen'i duyarlı davranışı dolayısıyla kutlayarak, "Ümitcan" için yarım altın hediye etti.

Pehlivan'a ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Kani Yavuz ile köy muhtarı Muharrem Karabulut da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Bayburt Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title