Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Meram İlçe Halk Kütüphanesi açılış töreninde konuştu Açıklaması

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de 57'si gezici olmak üzere 1280 kütüphaneyi okumak, öğrenmek, vaktini verimli şekilde değerlendirmek isteyenlerin kullanımına açtıklarını bildirdi.

Ersoy, Meram İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılış töreninde, Meram'ın yanı sıra Kulu, Bozkır, Altınekin ve Yalıhüyük'teki ilçe halk kütüphanelerinin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son 19 yılda Türkiye'nin her alanda üreten bir ülke kimliği kazanarak, büyük bir gelişim ve ilerleme ivmesi yakaladığını aktaran Ersoy, bunun sonucunda milletin ihtiyaç duyduğu bütün hizmetlerin, en iyisi olacak şekilde karşılandığını vurguladı.

"2018'den bugüne toplam 75 kütüphane açtık"

Ersoy, bugün de aynı anlayışla yola devam edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu süreçte kütüphane hizmetleri de yeni bir seviyeye çıkmıştır. Türkiye'de 57'si gezici olmak üzere 1280 kütüphanemiz; okumak, öğrenmek, vaktini verimli şekilde değerlendirmek isteyen 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızın kullanımına açıktır. Bilimden edebiyata, akademik eserlerden süreli yayınlara, sürekli güncellenen aynı zamanda kapsamlı arşiv hizmeti sunan bir kütüphanecilik anlayışıyla çalışmayı sürdürüyoruz. Bizler bayrağı devraldıktan sonra bu hizmet yarışında emaneti daha ileriye nasıl taşıyacağımızın düşüncesiyle projeler ürettik ve bunları birer birer hayata geçirdik. 2018'den bugüne toplam 75 kütüphane açtık. 14 Gezici Kütüphane aracı aldık. Halihazırda 10 aracın alım işlemleri de devam etmektedir. Okuma alışkanlığının, öğrenme merakının mümkün olan en erken yaşta kazandırılması gerekliliğinden yola çıkarak hizmete aldığımız 9 çocuk kütüphanesi ile 5 bebek ve çocuk kütüphanesi bu noktada atılmış çok ciddi adımlar olmuştur."

Yoğun insan hareketinin yaşandığı merkezlerde kütüphaneler açmaya başladıklarına değinen Ersoy, 8 AVM kütüphanesi, Konya'daki Gar Kütüphanesi ile İstanbul'da hizmete açtıkları Havalimanı Kütüphanesi'nin bu hedefe hizmet eden önemli kurumlar olduğunu bildirdi.

Ersoy, bunların sayısını artıracaklarını belirterek, "İmkanım olmadı, fırsat bulamadım' gibi bahaneleri ortadan kaldıralım ve kütüphane kavramını standart bir mekan bağımlılığından kurtaralım. Benzer bir bakış açısıyla, Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği 'Millet Kıraathaneleri' konseptini de yaygınlaştırıyoruz. 7-24 sunulan hizmet, zaman olgusunu kütüphanelerden faydalanmanın önüne geçecek bir konu olmaktan çıkarmaktadır." diye konuştu.

Dijital teknolojilere ve yatırıma büyük önem verdiklerini aktaran Ersoy, "e-kitabım" ve "Kütüphanem Cepte" mobil uygulamalarıyla her an ve her yerde kütüphane hizmetlerine ulaşımın mümkün olduğunu söyledi.

Ersoy, Meram, Kulu, Bozkır, Altınekin ve Yalıhüyük ilçe halk kütüphaneleriyle Konya'ya 3 milyon liralık bir yatırımla kazandırıldığını vurgulayarak, her birinde okuma ve çocuk salonları, internet erişim alanları ve süreli yayınlar salonu bulunduğunu bildirdi.

"Zaman geçirme planlarınıza kütüphaneleri de ekleyin"

Ailelerden çocuklarını kütüphanelere yönlendirmelerini rica eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Kendileri de onlara örnek olsunlar. Gelin, zaman geçirme planlarınıza kütüphaneleri de ekleyin. Sizler bir adım atın ki çocuklar o adımları izleyerek kendi yollarını bulsunlar. Unutmayalım, bizler okumayı, öğrenmeyi ve ilmi sahiplenmeyi emreden, milli ve manevi değerlere sahip bir milletiz. Özümüzü koruyup geleceğimizi de bu değerler üzerinde şekillendirelim. Sizler kütüphanelere sahip çıktıkça onların da muhafaza ettikleri bilgi ile milletimize sahip çıktığını göreceksiniz."

Ersoy, kütüphanelerin Konya'nın sosyal ve kültürel hayatına, çocukların ve gençlerin eğitimine en güzel şekilde hizmet etmelerini temenni etti.

Konuşmaların ardından 5 ilçedeki kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Beraberindekilerle daha sonra kütüphaneyi gezen Ersoy, burada sohbet ettiği çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Nuri Ersoy Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title