Haberler

Bakan Eroğlu: "Şu Ana Kadar 15 Milyar Liralık Yatırım Yapıldı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir'e gelirken yatırım müjdeleriyle geldiklerini belirterek, "Yüreğimiz Eskişehir için atıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir'e gelirken yatırım müjdeleriyle geldiklerini belirterek, "Yüreğimiz Eskişehir için atıyor. Ben de bu bölgenin evladı olarak buraya elimden geldiği kadar destek veriyorum. Benim doktora tezim burada hazırlandı. Bu şehre çok gelip gittik. Çok hatıralarımız var. Eskişehir'le ayrı bir gönül bağımız var." dedi.

Bakan Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik'i ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Eroğlu ve Avcı, Vali Çelik'ten kent hakkında brifing aldı.

Eroğlu, yaptığı konuşmada, Eskişehir'e iki amaçla geldiklerini kaydederek, 613 milyon liralık yatırımla 11 tesisin temelini atacaklarını söyledi.

"Bunların içinde 2 tane baraj, bir santral var. Burası çok önemli. Hakikaten yıllardan beri bekleniyordu." diyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz buraya gelirken yatırım müjdelerimizle geliyoruz. Yüreğimiz Eskişehir için atıyor. Ben de bu bölgenin evladı olarak buraya elimden geldiği kadar destek veriyorum. Benim doktora tezim burada hazırlandı. Bu şehre çok gelip gittik. Çok hatıralarımız var. Eskişehir'le ayrı bir gönül bağımız var. Eskişehir için verdiğimiz sözler bir bir yerine getiriliyor. Eskişehir için daha önce verdiğimiz 71 müjdenin 54'ünü kısa sürede bitirmişiz. Kalanların da çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla ne söz verdiysek, yapıyoruz. Eskişehir çok gelişti ve büyüdü. Özellikle Sayın Bakanım Nabi Avcı, milletvekillerimiz ve ben de dahil yatırımları buraya çekmek için gayret içindeyiz.

Nitekim şu ana kadar Eskişehir'e 15 milyar lira devletten yatırım gelmiş. Bu, gerçekten muhteşem. Hızlı tren ilk defa buraya geldi. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o dönem başbakan olarak görev yaparken aynı hızlı trenle Eskişehir'e gelme şerefini elde etmiştim."

"Eskişehir'i kültür ve tabiat turizmi merkezi yapacağız"

Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Eskişehir'deki emeğinin büyük olduğunu vurguladı.

Eskişehir'in sanayi, tarım ve ticaretin merkezi olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Türk dünyası çalışmalarıyla da kültürümüzün de merkezi. Nabi Hocamız, Eskişehir için büyük bir şans. İnşallah hocamın da gayretleriyle burayı kültür ve tabiat turizminin merkezi yapacağız. Bunun için orijinal projelerimiz var. Ayrıca, Orta Anadolu Gelişim Projesi kapsamında 2019 yılının sonuna kadar, 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar 13 milyar 230 milyon lira yatırım yapılacak. Diyeceksiniz ki: 'Eskişehir'de ne yapılacak?' Burada tarım da çok önemli ama sulama olmadan yeteri kadar ürün almak mümkün değil. Biz 39 tane baraj ve gölet inşa ediyoruz. 53 tane sulama tesisi, 37 tane dereyi ıslah edeceğiz.

Orman açısından çok zengin bir bölge olmadığı için ağaçlandırma yapılacak. Erozyon kontrolleri yapılacak. 76 milyon fidan toprakla buluşturulacak. Ayrıca bir tane şehir ormanı, 10 tane bal ormanı, 17 tane mesire yeri tesis edilecek. Eskişehir'de yapacağımız çok şey var."

Valilik ziyaretinde Bakanlar Eroğlu ve Avcı'ya, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Nabi Avcı Eskişehir AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title