Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne Övgü

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Kocaeli, Çok Çalışkan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayesinde Vizyon Değiştirmiştir. Kocaeli, Köy Görünümünden Kurtulup, Çevre Açısından Örnek Bir Hale Geldi" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Kocaeli, çok çalışkan büyükşehir belediye başkanı sayesinde vizyon değiştirmiştir. Kocaeli, köy görünümünden kurtulup, çevre açısından örnek bir hale geldi" dedi.

Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kocaeli'nde Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Vali Gökhan Sözer, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengül de hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Eroğlu'na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, kent genelinde 1/50.000, 1/25.000, 1/5.000'lik planların tamamlandığı ve uygulama planlarının ele alındığı bilgisini verdi. Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaeli sorunları yoğun olan bir il. Bugün çok önemli bir gün. Bakanımızın katılımıyla birlikte Kocaeli'nin çevre sorunlarıyla ilgili olgunlaşan projelerin son kararlarını vereceğiz. Maden ve taş ocaklarının durumu kesinlik kazanacak'' dedi.

Bakan Eroğlu ise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını takdirle takip ettiğini söyledi. Kocaeli'yi yakından tanıdığını ifade eden Eroğlu, ''Kocaeli'ye karşı ayrı bir sevgim var. Kocaeli, çok çalışkan Büyükşehir Belediye Başkanı sayesinde vizyon değiştirmiştir. Kocaeli, köy görünümünden kurtulup, çevre açısından örnek bir hale geldi. Yapılan 50, 25 ve 5 bin ölçekli çalışmalar, büyük başarıdır. Pek çok ilde böyle çalışmalar yok'' diye konuştu.

Arıtma tesisleri çalışmalarıyla Kocaeli'nin Türkiye'de örnek bir şehir olduğunu belirten Eroğlu, ''Çok büyük alt ve üstyapı çalışmaları yapıldı. Kente girdiğinizde sizi yemyeşil mekanlar karşılıyor. Su konusu büyükşehir tarafından çözüme kavuşturulmuştur. Kocaeli'de ağaçlandırma, su temini ve çevre konusundaki 2012'ye kadar tüm yatırımlarını, düzenlenecek koordinasyon toplantısında planlayacağız. Geçmişte rastgele maden ve taş ocakları açılmış. Artık Kocaeli'de nereler orman olacak, nerelerde maden ocağı açılacak, nerelerde açılamayacak bunu belirleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kocaeli'nin sorunlarını iyi bildiğini ve yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Veysel Eroğlu'na İzmit'in sembolü Saat Kulesi'nin cam biblosu ile Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ''Kocaeli Doğal Yürüyüş Parkurları'' kitapçığını hediye etti. Bakan Eroğlu da, Büyükşehir'in yeni hizmet binasına geçmesinden ötürü Başkan Karaosmanoğlu'na bir tabak hediye etti ve ''Doğanın Penceresinden Türkiye'' kitabını sundu. Bakan Eroğlu ile Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra bakanlık bürokratlarıyla toplantı yaptı.

(GA-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title