Haberler

Bakan Eroğlu'ndan İzmir'e 466 Proje Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir'e hükümet olarak sayısız yatırım yapacaklarını müjdesini vererek, "İzmir'e sadece bizim bakanlık 466 projeyi gerçekleştirme sözünü veriyoruz" dedi.

AK Parti İzmir milletvekili adaylarını Kaya Termal Otel'de görkemli bir törenle tanıtıldı. AK Parti 1. Bölge Adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tanıtım toplantısında İzmirlilere müjde verdi. İzmir'e hükümet olarak sayısız yatırım yapacaklarını yineleyen Eroğlu, "Biz Allah nasip ederse İzmir'e sadece bizim bakanlık 466 projeyi gerçekleştirme sözünü veriyor. 466 proje yapma sözü veriyoruz. Biz sözünün eri partiyiz, laf değil hizmet üretiyoruz" dedi.

Binali Yıldırım'ın başlattığı 35 projenin arkasında olduklarını vurgulayan Eroğlu, 35 proje dışında sayısız projeleri olduğunu ve bunları gerçekleştirmenin boyunlarının borcu olduğunu dile getirdi.

"DAVUTOĞLU DA İZMİR'E YENİ MÜJDEYLE GELECEK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yakında İzmirlilere bir müjde daha vereceğini belirten Eroğlu, Ege Bölgesi Kalkınma Projesi'nin yakında açıklanacağını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Adayı Veysel Eroğlu, İzmir'den aday olmaktan duyduğu mutluluğu kelimelerle ifade edemediğini belirterek, "Askerliğimi yaptığım şehre vatan hizmetinin devam ettiği şuuru içinde hizmete devam edeceğiz. Bütün adaylarımızla destan yazmaya devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yolda 'Yola devam, hedef 2023' diyoruz. Şu ana kadar emeği geçen milletvekillerimize, teşkilatımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Türkiye'de 2002 yılından bu yana muhteşem kalkınma oldu AK Parti sayesinde. IMF'ye 23,5 milyar dolarlık borcu olan Türkiye vardı şimdi borç verecek Türkiye var. Merkez Bankası'nı dövizle doldurduk. Türkiye'de hiç olmadık derecede döviz var. Bunun dışında yatırımlarla destan yazıldı. Tarihe bu yıllar altın yıllar olarak geçecektir" diye konuştu.

Eroğlu'nun sözleri AK Gençler tarafından sık sık "İzmir'in gururu Veysel Eroğlu", "AK gençlik seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

"İZMİR İZMİR OLALI BÖYLE YATIRIM GÖRMEDİ"

AK Parti Hükümeti döneminde birçok yatırım yapıldığını hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ulaşımda Binali Bey ile büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Sağlıkta önemli dönüşümler oldu. Her şey millet için dedik, sağlıkta muhteşem çalışma ile isteyen istediği yerden ilaç alabilir oldu. En muhteşem hastaneleri biz kurduk. 2002 yılında aldığınız bir antibiyotik 63 TL idi, şimdi 9 lira. O dönemde sadece faiz soygunu değil ilaç soygunu da vardı. Hortumlanıyordu. AK Parti hortumları kese kese geldi. Neticede sizden aldığımızı size hizmet olarak aktardık. Biz hizmet partisiyiz. İzmir en büyük yatırımlar hükümetimiz döneminde yapıldı. Şu ana kadar 28 milyar TL'lik eski para ile 28 katrilyon yatırım yapmışız. İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi."

"İZMİR'E HİZMET ETMEK İBADETTİR"

İzmir'e de büyük yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Veysel Eroğlu şunları söyledi:

"Biz o kadar büyük yatırımlar yaptık ki, "Ödemişlilere soruyorum, bizden önce Küçük Menderes havzasına bir çivi çakıldı mı? Bizimle beraber barajlar, göletler, ağaçlandırmalar yapıldı. İlk defa Küçük Menderes'e Büyük Menderes'e, Ödemiş Ovası'na biz girdik. Tam 36 gölet yaparak inşallah İzmir'de sulanmadık toprak bırakmayacağız. Başbakanımız İzmir'de başbakanlık bürosu açacak. Bu İzmir'e ne kadar ehemmiyet verdiğinin açık seçik göstergesidir. İzmir bizim kalbimizde, gönlümüzde. Biz İzmir'e herkesin gönlünü kazanmak için geldik. Gönül kazanacağız. Bütün İzmirlilerin gönlünü kazanmak bizim boynumuzun borcudur. Herkese hizmet edeceğiz. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Ayrım yok, herkese hizmet götüreceğiz. Güzel İzmirlilere hizmet etmek bizim için ibadettir."

"KANA KANA HİZMETLERE HAZIR MISINIZ?"

Aday olan bütün vekillerin çok başarılı olacağına yürekten inandığını aktaran Eroğlu, "7 Haziran'da İzmir'de destan yazmaya hazır mıyız? Kapı kapı dolaşarak herkesin gönlünü almaya hazır mıyız? Gönül kazanmaya hazır mıyız? Herkese hizmet etmeye hazır mıyız? İzmir için büyük düşünüyoruz. İzmir her şeyin en güzeline layıktır ve İzmirli her şeyin en güzeline layıktır. İzmir artık hizmetler doya doya gelecek. Kana kana hizmetlerle İzmir dünyanın incisi olacak. Dünyanın incisi İzmir için hazır mıyız?" ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM HELALLİK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım da gönlünün her zaman İzmir'de olacağını ve sadece nöbet değişimi yaşandığını belirterek, helallik de istedi. Salondakilere 'Hakkınız helal ediyor musunuz' diyen Yıldırım'ı partililer 'Helal olsun' diyerek alkışlarla cevap verdi.

OKTAY VURAL'A YANIT

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın sözlerini de eleştiren Yıldırım, "Birileri 'İzmir'e Veysel Eroğlu'nu gönderdiler, ne olacak? Daha önce de Binali'yi gönderdiler. Onun binini sildik biri kaldı' diyor. İzmir'de 4 milletvekilleri vardı, öyle bir geldik ki 2 milletvekili zor çıkardınız. Şimdi de beklesin, görelim bakalım. Kimin ne kadar gücü varsa 7 Haziran'da ortaya çıkacak. İster genel başkanınızı ister başkasını getirin, AK Parti gümbür gümbür geliyor. Zaman, İzmir'de bunlara çok iyi bir ders verme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜRLÜK ALANINA GİRİLMEDİĞİNİ ANLATMALIYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar da AK Parti ile çıktığı siyaset yolunda İzmir'den hiç kopmadığını bir kez daha aday olmanın büyük mutluluğunu yaşadığını ifade etti. İzmir'de yine başarılı çalışmalar yapacaklarını kaydeden Hotar şunları söyledi:

"İzmir kimseyi rahatsız etmeyen kimsenin de kendini rahatsız etmediği bir anlayışı istiyor. Yani bizdeki yönetimi istiyor. Ama biz bizdeki eksikliklerden kaynaklanan bazı sebeplerle bunları onlara hissettiremedik. Ama şimdi tüm teşkilatımız ve gönül veren herkesle beraber AK Parti iktidarında, tek bir kişinin ne hayat tarzına ne herhangi bir özgürlük alanına girilmediğini bir kez daha anlatmak zorundayız. Bizim öyle bir hakkımız yok zaten. Ama zaman zaman gençleri korumak adına yapılan, ülkenin birlik ve birliğini korumaya yönelik korumalar değişik söylemlere çevrildi. Biz bunları Anayasa gereği yaptığımızı halkımızla paylaşmak zorundayız."

"YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DİYE BÜYÜTTÜLER BİZİ"

AK Parti 2. Bölge Adayı olan İbrahim Turhan, İzmirlileri 'AK alınlarınızdan öpüyorum' diye selamladı. İzmir'in bağrından çıktığını ve hizmet için İzmirlilerin yanında olduğunu ifade eden Turhan, "21 yıldır Reis'in peşindeyiz. 30 yıldır Davutoğlu Ahmet Hoca'nın peşindeyiz. Biz millete sevdalıyız. Millete hizmet aşkıyla yanıyoruz. Neden 'AK Parti'ye geldin' diye soruyorlar. Ben iki İstiklal Savaşı gazisi torunuyum. ya istiklal ya ölüm diye büyüttüler bizi" diye konuştu.

Seçimin galibinin AK Parti olacağını kaydeden İbrahim Turhan şunları söyledi:

"Millet iradesi üzerine vesayet koymak isteyenlere, vesayetlerle işbirliği yapanlara 'hayır' demek, milleti her şeyin üzerinde tutmak, 'halka hizmet hakka hizmet' demek için sizinle beraberiz. Bu seçimin galibi belli. AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara geleceğinden kimsenin şüphesi yok. Rakiplerimiz şimdiden koalisyon yapmaya başladılar. Tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımızın seçiminde olduğu gibi ama yağma yok. Biz millete boyun eğdirmeyiz. Dik dururuz, milleti de eğdirmeyiz. Sadece tek başına iktidar olmak yetmez Cumhurbaşkanı'na sözümüz var. Milletin oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı'nı milletin oyuyla ilk başkan yapacağız. Anayasa'yı değiştirip yeni Türkiye'yi kuracağız. Onun için AK gençlik, bütün kardeşlerim bu mücadeleyi İstiklal Savaşı olarak göreceğiz. İşimiz hizmet gücümüz millet durmak yok yola devam."

"BİRBİRİNE KOMPLO KURANLARIN ARASINDA OLAMAZDIM"

İzmir 2. Bölge Adaylarından olan Savcı Sayan, rabia işareti yaparak çıktığı teşkilatın karşısında, "Ben Doğan Medya Grubuna makbul geçmemişim, ama görüyorum ki İzmirliler beni oldukça makbul görüyor. Ben zaten Doğan Grubu'nun vekili değil, İzmir'in vekiliyim" dedi.

İzmir'e makam ve mevki için gelmediğini, Türkiye'nin davası için geldiğini kaydeden Savcı Sayan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu davaya 5 yıldır inandım. 2009'da 'one minute' ve ardından Genel Başkan'a yapılan komplodan sonra ben yanlış yerde olduğumu keşfettim. Benim büyüdüğüm yerde insanlar birbirini satmaz. Ben yiğitlerin içinde büyüdüm. Ben birbirini satanların arasında olamazdım, ben komplo kuranların arasında olamazdım. Geçmişime küfür etmiyorum. Geçmişimdeki hatalardan ders çıkararak sizin davanıza katkı yapmak için aranızdayım. İnşallah hep böyle olacaktır. Türkiye davası büyük bir davadır. Onun için bu seçim Dersim'li Kemal'in, Ağrılı Savcı'nın seçimi değildir. Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek isteyenlere karşı direnenlerin seçimidir. İzmir'de ayak basmadık yer bırakmayacağız kapı kapı, köy köy dolaşacağız. İzmir kardeşliğin, özgürlüğün, demokrasinin kardeşliğin şehridir. Biz İzmir'i değiştirmeye gelmedik, geliştirmeye geldik."

"AK PARTİ İKTİDARA GELMESİN DİYE ÇALIŞIYORDUM"

İzmir milletvekili adaylarından Ozan Ceyhun da yaptığı konuşmayla dikkat çekti. AK Parti'den korku duyduğunu ve İzmir adaylığının kendisi için sürpriz olduğunu belirten Ceyhun, "AK Parti iktidara gelmesin diye koşturanlardan biriydim.2002 yılında AK Parti'den korkan biriydim. Benim aldığım eğitim Kemalist eğitimdi. Benim yetiştiğim tarzda türbandan korkmak, korkmaktan başka bir şey yoktu. Ama siz beni ikna ettiniz. Sizler beni kazandınız. Korkulacakların tam tersine gurur duyulacak şeyler olduğunu gördüm. Ecdadımızla gurur duymayı öğrendim. Erdoğan'ı tanıdım, O'nun neferi olmaktan gurur duydum. İzmir'de AK Parti'ye karşı çekinceleri olan insanlara kendimi anlatacağım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Veysel Eroğlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title